ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την επερχόμενη εκλογική ήττα, η Κυβέρνηση πάει να βάλει εμπόδια στην επόμενη πλειοψηφία της Νέα Δημοκρατίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:01:00 μ.μ. | |
Ανδριανός για τον εκλογικό νόμο: Στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την επερχόμενη εκλογική ήττα, η Κυβέρνηση πάει να βάλει εμπόδια στην επόμενη πλειοψηφία της Νέα Δημοκρατίας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση του εκλογικού νομοσχεδίου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Θα προσπεράσω το παραλήρημα του προλαλήσαντος κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι δεν αξίζουν οι χαρακτηρισμοί και η επίθεση με προσβλητικές φράσεις σε μια παράταξη ιστορική που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην πατρίδα μας, που έφερε ένα σύνταγμα δημοκρατικότατο, που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.


Συζητάμε για ένα νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου και ιδιαίτερα στην επιτακτική ανάγκη για πολιτική σταθερότητα. Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα είναι ένα κυνικό παζάρι, στην απεγνωσμένη προσπάθεια της συμπολίτευσης να πιάσει το όριο των 200 ψήφων.

Μέχρι και ο κατ' εξοχήν αρμόδιος, ο Υπουργός Εσωτερικών - και εκεί κύριε συνάδελφε να απευθυνθείτε - ο Υπουργός σας λοιπόν, ο εισηγητής αυτού εδώ του νομοσχεδίου πριν από λίγες μέρες προειδοποιούσε για ακυβερνησία σε περίπτωση που υιοθετηθεί η απλή αναλογική. Τώρα, μπροστά στο μικροκομματικό συμφέρον προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα.

Για να είμαστε λοιπόν απολύτως ξεκάθαροι, για να ξέρουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα πραγματικά κίνητρα πίσω απ' αυτό το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει τρία πράγματα, κανένα από τα οποία δεν αφορά και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας.

Ο πρώτος στόχος είναι να στρέψει την πολιτική επικαιρότητα μακριά από τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί όταν η συζήτηση αφορά την οικονομία, την ανεργία, τη δραματική διεύρυνση της φτώχειας, τα νέα μεγάλα βάρη που συσσώρευσε στις πλάτες των πολιτών η σημερινή κυβέρνηση ακυρώνοντας τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια, τότε το παιχνίδι για την κυβερνητική πλειοψηφία είναι χαμένο.

Τίποτε από τα πολλά και τα σπουδαία που υποσχεθήκατε για να έρθετε στην εξουσία δεν κάνατε πράξη. Ίσα-ίσα μάλιστα, σε κάθε πεδίο του δημόσιου βίου τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα από τότε που γίνατε κυβέρνηση. Με την ψευδή πεποίθηση λοιπόν ότι μεγάλη αναταραχή ίσον υπέροχη κατάσταση, προσπαθείτε να γυρίσετε την επικαιρότητα αλλού. Εμείς όμως δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε. Είναι χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, είναι χρέος μας απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μην σας αφήσουμε να αποκρύψετε και να αποσιωπήσετε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.

Δεύτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει προβλήματα στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρώντας να τα διαρρήξει. Πρόκειται για μια πολιτικά αμοραλιστική τακτική, για την οποία όμως αρμοδιότεροι είναι να μιλήσουν οι συνάδελφοι από τα κόμματα αυτά, όπως πολλοί έχουν ήδη αναφερθεί με συνάδελφο μάλιστα από κόμμα που θα ψηφίσει το νομοσχέδιό σας να κάνει κριτική για τον χρόνο που φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο.

Και βεβαίως, ο τρίτος στόχος, είναι να βάλει εμπόδια στο δρόμο της Νέας Δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο που συζητάμε είναι ομολογία ήττας της συγκυβέρνησης. Και στην προσπάθειά σας να διαχειριστείτε την επερχόμενη εκλογική ήττα, που και εσείς οι ίδιοι θεωρείτε αναπόφευκτη, πάτε να βάλετε εμπόδια στην επόμενη πλειοψηφία της Νέα Δημοκρατίας.

Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα: Γιατί δεν ψηφίσατε την απλή αναλογική αμέσως μόλις αναλάβατε την διακυβέρνηση, στους πρώτους μήνες; Αν πραγματικά, έστω και τώρα, θέλατε να αναβαθμίσετε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, θα προχωρούσατε σε μεταρρυθμίσεις ώριμες που έχουν και την ευρεία υποστήριξη της κοινωνίας μας - θα θεσπίζατε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και βεβαίως θα προχωρούσατε στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών όπως η Β' Αθηνών. Όμως η έγνοια σας είναι άλλη: Αξιοποιήσατε το μπόνους των 50 εδρών δύο φορές, και τώρα που η τρίτη είναι αδύνατη, τώρα έρχεστε να το καταγγείλετε ως δήθεν άδικο.

Ξέρετε όμως τι είναι όχι απλώς άδικο, αλλά και εξαιρετικά αρνητικό για την προοπτική της χώρας από δω και πέρα; Το να σύρετε τη χώρα στην ακυβερνησία. Το να συζητάτε το όριο του 3% που υπάρχει για λόγους τους οποίους όλοι σ' αυτή την αίθουσα γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι και πόσο σοβαροί είναι, απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσετε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου, που ενώ το θεωρούσε κόκκινη γραμμή μέχρι πριν λίγες μέρες τώρα είναι έτοιμος για εκπτώσεις.

Εμείς αυτό τον εκλογικό νόμο όχι μόνο θα τον καταψηφίσουμε, αλλά υπάρχει ρητή δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα τον αλλάξουμε ως κυβέρνηση αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, για να διασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα της χώρας, την αποτύπωση της πραγματικής βούλησης των Ελλήνων, την πορεία προς την έξοδο από την κρίση, την ουσιαστική ενίσχυση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, μετά από έναν ευρύ και ουσιαστικό διάλογο. Ναι λοιπόν στη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, όμως ναι και στη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας της χώρας.

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία της, η Νέα Δημοκρατία απαντά στον καιροσκοπισμό με εθνική ευθύνη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετακινήσετε το δημόσιο διάλογο μακριά από τις βαριές συνέπειες της διακυβέρνησής σας. Δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να σύρετε τη χώρα σε νέες περιπέτειες απλώς και μόνο για να διασωθείτε πολιτικά με τερτίπια και τεχνάσματα.

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνική ευθύνης, κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στο ξεκάθαρο αίτημα της κοινωνικής πλειοψηφίας για έξοδο από την κρίση, για οριστικό τέλος στη φορολαίλαπα και τον στραγγαλισμό των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων, για δημιουργία νέων, παραγωγικών, καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, για ανάπτυξη που θα διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία, για ένα κράτος επιτελικό, υπηρέτη του πολίτη και όχι δυνάστη του.

Και να είστε σίγουροι πως ό,τι και να επιχειρήσετε, αυτή την πορεία, την πορεία της Ελλάδας προς τη δημιουργία και την προκοπή, δεν μπορείτε πια να την ανακόψετε”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ