ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Στο επίκεντρο η συζήτηση περί ιατρικής χρήσης της κάνναβης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. |
Στο επίκεντρο η συζήτηση περί ιατρικής χρήσης της κάνναβης
 Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση περί ιατρικής χρήσης της κάνναβης και με το πρόσχημα της «πίεσης» που δέχτηκε η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έσπευσε προχτές να υπογράψει τη συγκρότηση «Ομάδας Εργασίας» σχετικά με το θέμα. 

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, ο ρόλος της «Ομάδας Εργασίας» είναι συμβουλευτικός και οι εργασίες της έχουν «ως στόχο την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας σχετικά με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης, τη μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, καθώς και τη διατύπωση και τεκμηρίωση προτάσεων σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο και τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η ιατρική χρήση σκευασμάτων που περιέχουν κανναβινοειδή».

Πρόεδρος της «Ομάδας Εργασίας» είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κατερίνα Αντωνίου, και μέλη της είναι πανεπιστημιακοί, ψυχίατροι, επιστημονικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας και του υπουργού Δικαιοσύνης, νομικοί, μέλη του συλλόγου ασθενών (κάποιοι εκ των οποίων είναι... όλως τυχαίως και μέλη διαφόρων ΜΚΟ για την αποποινικοποίηση της κάνναβης) και προϊστάμενοι των Διευθύνσεων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης. Εκκωφαντική είναι η απουσία των ανθρώπων που ασχολούνται με το ζήτημα των ναρκωτικών, δηλαδή εκπρόσωποι των διοικήσεων και των εργαζομένων στις δομές πρόληψης και απεξάρτησης.

Η «Ομάδα Εργασίας» ανακοινώθηκε ότι θα παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι τις 30 Οκτώβρη 2016.

Βέβαια, το ρεσιτάλ υποκρισίας δε θα μπορούσε να λείπει και σ' αυτή την περίπτωση, με το υπουργείο Υγείας να δηλώνει την «προτεραιότητα κάλυψης των αναγκών επιστημονικά αξιόπιστης και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών, καθώς και η προστασία της Δημόσιας Υγείας», την ώρα που η «ευαισθησία» της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία σταματά έξω από την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων που ψυχορραγούν κάτω από την έλλειψη πόρων, προσωπικού, αναλώσιμων κ.ά.

Οσο για το ζήτημα της «φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης», η κυβέρνηση επινόησε ήδη «καινούργια επιστημονικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις φοβικότητες του παρελθόντος, με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών»...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ