ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Χάρτινα καραβάκια, αερόστατα και χρυσόψαρα στην πολύχρωμη αποφοίτηση των μαθητών του Δον Πινέλο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. |
Χάρτινα καραβάκια, αερόστατα και χρυσόψαρα στην πολύχρωμη αποφοίτηση των μαθητών του Δον Πινέλο
Η αποφοίτηση των μικρών μαθητών του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ το βράδυ της Παρασκευής ήταν γεμάτη συμβολισμούς και χρώματα.

Οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους έζησαν όμορφες στιγμές γεμάτες με καλοκαίρι, θάλασσα, θρύλους, ποιήματα αλλά και διασκέδαση στο φάρο Ναυπλίου την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
Στα πλαίσια του πολιτιστικού Ιουλίου και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε Παρασκευή του μήνα, οι εκπαιδευτικοι του σταθμού Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη και ο Γιάννης Αντωνόπουλος, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη αποφοίτηση των μαθητών στον όμορφο χώρο του φάρου στο λιμάνι του Ναυπλίου.
"Διαλέξαμε να κάνουμε και φέτος την γιορτή της αποφοίτησης στον χώρο του φάρου θέλοντας να δώσουμε στην εκδήλωση έναν συμβολισμό", τόνισε η Έλενα Ιωαννίδη και συνέχισε, "Ο πρώτος μεγάλος φάρος στην ζωή των παιδιών είναι η οικογένεια και ο δεύτερος το πρώτο τους σχολείο, γιαυτό η εκδηλωση γίνεται εδώ στον φάρο του Ναυπλίου με φόντο το Μπούρτζι την θέα του Αργολικού κόλπου και την νυχτερινή άποψη της πανέμορφης πόλης μας."
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφήγηση ποιημάτων από τα ίδια τα παιδιά με θέμα τι άλλο την θάλασσα και τα ψάρια της, ενώ οι γονείς των παιδιών άκουσαν διασκευασμένο από την Έλενα Ιωαννίδη το θρύλο με το πετρωμένο καράβι στον μυχό του Αργολικού κόλπου που δεν είναι άλλο από το Μπούρτζι.
Εκεί λοιπόν ανάμεσα σε μύθους, ποιήματα και τραγούδια, τα μικρά παιδιά άφησαν, σε ακόμα μια κίνηση συμβολισμού, μικρά χάρτινα καραβάκια να ταξιδέψουν στα ανοιχτά της θάλασσας όπως και αυτά θα ανοιχτούν μεγαλώνοντας στον στίβο της ζωής, ενώ μαζί με τους γονείς τους άφησαν να ανέβουν ψηλά στο ουρανό πολύχρωμα αερόστατα, όπως ψηλά τους εύχονται όλοι οι υπεύθυνοι του σταθμού να φτάσουν στην ζωή τους.
 Στο τέλος της εκδήλωσης και σε εορταστική ατμόσφαιρα οι μικροί απόφοιτοι με τους γονείς τους, παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους, που αυτή την φορά συνοδεύονταν και από μια γυάλα με ένα χρυσόψαρο με το όνομα του κάθε παιδιού.
Σε κλίμα συγκίνησης οι  εκπαιδευτικοί του Δον Πινέλο, ευχαρίστησαν τους γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο, ευχήθηκαν καλές διακοπές, ενώ η βραδιά έκλεισε με πάρτι όπου παιδιά και γονείς χόρεψαν και διασκέδασαν με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι και το Παλαμήδι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ