ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό Πάρκο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. |
Ανάδειξη του Ακληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό Πάρκο
Σε συμφωνία κατέληξαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ακληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό Πάρκο.


Στόχος της συνεργασίας είναι η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών και ενεργειών που θα συμβάλουν τόσο στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου Ασκληπιείου Επιδαύρου όσο και στην ανάδειξη της ανεκτίμητης πολιτισμικής αξίας του.

Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου είναι ένας μοναδικός πολιτισμικός θησαυρός για την Ελλάδα. Είναι ευρύτερα γνωστό για το θέατρό του, η πραγματική του όμως σημασία έγκειται στο ότι αποτελεί το σπουδαιότερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου μέσα σε ένα μοναδικό και αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τις εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της υγείας, από την 3η π.Χ. χιλιετία χωρίς διακοπή μέχρι το πέρασμα στο Χριστιανισμό. Η Επίδαυρος αναγνωρίσθηκε από τον 5ο π.Χ. αιώνα ως το κεντρικό ιερό του θεού της Υγείας και διέδωσε σε όλη τη Μεσόγειο την ιατρική ιδρύοντας περί τα 170 θυγατρικά ιερά. Η Πολιτεία δια των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιεί επί σειρά ετών μεγάλης κλίμακας αναστηλώσεις, οι οποίες από ακατανόητο ερειπιώνα μετατρέπουν το ιερό σε ευανάγνωστο ως προς τη μορφή και τη λειτουργία των μνημείων του πολιτιστικό άλσος.

Με το προτεινόμενο πρόγραμμα προβλέπεται η δημιουργία στοχευμένων διαδρομών στο τοπίο και στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, η δημιουργία Κήπου θεραπευτικών φυτών της περιοχής, καθώς και η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου. Το Πρόγραμμα αυτό έχει εξαιρετική δυναμική για την προβολή της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η Επίδαυρος, πρώτη ήδη σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό Brandname, το οποίο θα ενισχυθεί με το πρόγραμμα του προτεινόμενου Περιβαλλοντικού και Αρχαιολογικού Πάρκου καθιστώντας την έναν από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Χώρας (ιατρικός και περιπατητικός τουρισμός κλπ).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ