ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ανδριανός.: Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την πορεία της χώρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
Ανδριανός.: Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την πορεία της χώρας
 Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρησε ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Ανδριανός στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη.«Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την πορεία της χώρας», τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.


Παράλληλα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα βάρη ενώ εκτιμά ότι μέχρι τις εκλογές η συζήτηση για συνεργασίες της ΝΔ με άλλα κόμματα μπορεί να καταστεί άκαιρη.

Επίσης, σαφώς τάσσεται υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει και την περίοδο μέχρι την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, «οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια, τι πραγματικά έγινε και ποιος φέρει την ευθύνη για την περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε η χώρα», σημειώνει, ενώ σχετικά με τη δικαστική διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, λέει ότι «θα ακυρωθούν μια και καλή οι επίμονες και ενορχηστρωμένες προσπάθειες όσων για τους δικούς τους σκοπούς όλα αυτά τα χρόνια παραπλανούν, συσκοτίζουν και συκοφαντούν».

Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

H απλή αναλογική δεν πέρασε μεν με 200 ψήφους, ωστόσο ψηφίστηκε και θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές. Αυτή η εξέλιξη θεωρείτε ότι φέρνει πιο κοντά ή πιο μακριά τον χρόνο των επόμενων εκλογών; Και επιπλέον, επηρεάζει το αίτημα της ΝΔ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της συγκυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο καθόλου δεν επηρεάζουν το αίτημά μας για προσφυγή. Κάθε μέρα που περνά, άλλωστε, γίνεται ολοένα και πιο ορατό το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τη χώρα οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πραγματική οικονομία να έχει γονατίσει. Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο άρχισε και η κυβέρνηση τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση -ως αντιπερισπασμό από την πλήρη αδυναμία τους να παραγάγουν θετικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την πορεία της χώρας.

Πολλοί στη ΝΔ συνδέουν τις πολιτικές εξελίξεις με την πορεία της οικονομίας. Εκτιμούν ότι ο "κόφτης" θα ενεργοποιηθεί και ότι η κυβέρνηση θα σκοντάψει στη δεύτερη αξιολόγηση. Συμμερίζεστε αυτές τις εκτιμήσεις;

Κανείς, πιστεύω, σώφρων πολιτικός ή πολίτης δεν μπορεί να επιχαίρει με τις αποτυχίες της κυβέρνησης, αφού μάλιστα αυτές φορτώνουν νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες των πολιτών. Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι τα δεδομένα της οικονομίας σήμερα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και καταδεικνύουν ξεκάθαρα την ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής, που αντί να στραγγαλίζει τους Έλληνες, θα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την παραγωγή και την ανάπτυξη -μιας πολιτικής που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση ούτε πιστεύει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εφαρμόσει.

Σε κάθε περίπτωση, κι αυτό είναι ξεκάθαρο, η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα βάρη, που δεν τα αντέχει η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απορρίφθηκε από τη Βουλή. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα συσταθεί αυτή η εξεταστική για όσα συνέβησαν στην οικονομία το α' εξάμηνο του 2015. Στο παρελθόν, η ΝΔ έχει μιλήσει και για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής που θα διερευνήσει την περίοδο μέχρι την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Τι θα κάνετε τελικά; Ποια από τις δυο εξεταστικές επιθυμείτε ως ΝΔ; Ή μήπως και τις δυο;

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια, τι πραγματικά έγινε και ποιος φέρει την ευθύνη για την περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε η χώρα. Εμείς την αλήθεια δεν την φοβόμαστε, ίσα-ίσα είμαστε η πολιτική δύναμη που, αδιαφορώντας για το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο, από το να γινόμαστε αρεστοί με μεγάλα λόγια και ψέματα.

Υπήρξατε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Πώς είδατε την τελευταία εξέλιξη με τη δικαστική διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009;

Πιστεύω ότι μέσα από τη δικαστική διαδικασία θα διαλευκανθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου αυτές ανήκουν. Και μαζί, φωτίζοντας το τι πραγματικά συνέβη τους κρίσιμους μήνες από τις εκλογές του 2009 μέχρι και το Καστελόριζο, θα ακυρωθούν μια και καλή οι επίμονες και ενορχηστρωμένες προσπάθειες όσων, για τους δικούς τους σκοπούς, όλα αυτά τα χρόνια παραπλανούν, συσκοτίζουν και συκοφαντούν.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεν προβάδισμα στη ΝΔ, ωστόσο ακόμα και αν επιβεβαιωνόταν στην κάλπη, το πιθανότερο θα ήταν ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αυτή θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων. Με ποια κόμματα νομίζετε ότι θα μπορούσατε να συγκυβερνήσετε;


Μέχρι τις εκλογές, η συζήτηση για συνεργασίες μπορεί να έχει καταστεί άκαιρη. Σε κάθε περίπτωση, οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες, το συμβόλαιο τιμής που προτείνουμε στους πολίτες σαφές, και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες στις λεπτομέρειές του. Αυτή είναι και η αδιαπραγμάτευτη βάση της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποτέ θα έχουμε ολοκληρωμένη την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ; Γιατί εκλογές ζητάτε αλλά ακόμα κυβερνητικό πρόγραμμα δεν έχετε παρουσιάσει.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει βασικούς άξονες του προγράμματός μας. Στις αρχές του φθινοπώρου, στη ΔΕΘ, ένα μεγάλο μέρος των προτάσεών μας για την οικονομία και την ανάπτυξη θα παρουσιαστεί αναλυτικά και στη συνέχεια, σταδιακά, θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του προγράμματός μας. Όλα στην ώρα τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ