ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

"OPTIMA": Νέα δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Τρίγκα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 π.μ. |
"OPTIMA":  Νέα δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Τρίγκα
 Ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού Βαγγέλη Τρίγκα με νέες οργανικές μου συνθέσεις με τον τίτλο “OPTIMA”.

“OPTIMA”  - 10 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Με την τρίτη δισκογραφική του δουλειά, που περιλαμβάνει δέκα οργανικές του συνθέσεις, ο Βαγγέλης Τρίγκας συνεχίζει τη σταθερή του εξελικτική πορεία ως συνθέτης και σολίστ του μπουζουκιού.

Ο δίσκος Optima εμπλουτισμένος με σαφείς επιρροές από διαφορετικά ρεύματα της Δυτικής Μουσικής, υποδηλώνει την αναζήτηση του καλλιτέχνη για να βρει το λαϊκό μας όργανο ένα νέο δρόμο, επιβεβαιώνει τη δεξιοτεχνία και τη φαντασία του, ενώ ταυτόχρονα ο νέος αυτός δίσκος διαφοροποιείται μελωδικά από τους δύο προηγούμενους («12ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ» 2004 – «ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΔΕΣ» 2006).

Σε αντίστοιχη ανανεωτική κατεύθυνση κινείται και η ενορχηστρωτική προσέγγιση του Βαγγέλη Τρίγκα, ο οποίος εντάσσει το μπουζούκι σε ένα σύνολο κλασσικών μουσικών οργάνων. Το πιάνο, το βιολοντσέλο, το κοντραμπάσο, η κλασσική κιθάρα και το μαντολίνο ακολουθούν το μπουζούκι και διαμορφώνουν ένα νέο ήχο, μια νέα ακρόαση του λαϊκού μας οργάνου, μια νέα πρόταση.


«Ο συγκεκριμένος κύκλος οργανικών συνθέσεων με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι μέσα σε αυτόν συμπυκνώνεται η διαρκής προσπάθειά μου για τον εκσυγχρονισμό του μπουζουκιού.

Έχοντας ως παρακαταθήκη και ως πηγή έμπνευσης τη μεγάλη Λαϊκή μας κληρονομιά που άφησαν οι παίκτες του μπουζουκιού και λαϊκοί συνθέτες, θα πρέπει, πιστεύω, να δώσουμε συνέχεια και να γίνουμε παραγωγοί ενός σύγχρονου, αντίστοιχης αξίας, πολιτισμού.

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου μουσικούς, όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην ολοκλήρωση αυτής της δουλειάς και κάθε έναν από εσάς που την αγαπήσατε».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ