ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«Κρητικό διήμερο» στο Τολό 22-23 Οκτωβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | |
Ναύπλιο: «Κρητικό διήμερο» στο Τολό  22-23 Οκτωβρίου
 Στο Τολό το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου θα γίνουν μια σειρά από εκδηλώσεις, με πολύ κρητικό χρώμα, αφιερωμένες στους σημερινούς κατοίκους κρητικής καταγωγής, ιδιαίτερα στους προγόνους τους, που έφυγαν από την Κρήτη, για να εγκατασταθούν σ’ αυτό τον γεμάτο ελληνική ομορφιά τόπο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλίου και την υπό ίδρυση Ένωση Κρητών Αργολίδος, συνδιοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις με επιμνημόσυνη δέηση, με ιστορικές αναφορές στην εγκατάσταση των πρώτων Κρητών στην περιοχή, την πορεία τους μέσα στον χρόνο, ενώ δεν θα λείψει και η κρητική βραδιά με παραδοσιακή κρητική μουσικοχορευτική διασκέδαση.

Το Τολό έχει σήμερα 2.500 κατοίκους με τους Κρήτες να υπερισχύουν στον συνολικό πληθυσμό. Όπως λένε τα ιστορικά στοιχεία το 1834 με Βασιλικό Διάταγμα αρ. 1651, της 13ης Οκτωβρίου, περί Οικισμού Κρητών, το Τολό ανακηρύσσεται επίσημα πλέον ως οικισμός με την ονομασία Δήμος Μινώας και περιλαμβάνει και τους οικισμούς Ίρια, Αυγό και Σωληνάρι. Σύνολο πληθυσμού: Περίπου 1000 κάτοικοι. Μάλιστα στους κατοίκους εκείνης της εποχής δόθηκαν, ανά οικογένεια, 300 δραχμές, ένα βόδι, γεωργικά εργαλεία και από 30-50 εκτάρια γης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ