Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση στο Άργος που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα συγκινήσει τους μεγάλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 μ.μ. |
Έκθεση στο Άργος που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα συγκινήσει τους μεγάλους
 Από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους παρουσιάζει μέρος της συλλογής του «μικρουΜουσειου» της σχολής, στον χώρο του «κύκλου της αναγέννησης», (Ινάχου 127, Άργος). 

Τα εκθέματα αποτελούνται από «μικρά» παιχνίδια, διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα, είναι από την συλλογή μου, και από προσφορές, φίλων και μαθητών, του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους. 

"Δεν θα έκανα αυτή την έκθεση, αν δεν πίστευα πως μπορεί να έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων, μπορεί κάποιος να δει την βιομηχανική πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη, καθώς και να παρακολουθήσει μέρος της πολιτιστικής ιστορίας. Μπορεί να δει το πέρασμα από τα ομαδικά παιχνίδια με τους βόλους, στο κυνήγι των πόκεμον, να δει τον τρόπο κατασκευής των πλαστικών στρατιωτών ή των ινδιάνων και των καουμπόηδων και το πέρασμα στα σύγχρονα τρασφόρμερς. Μπορεί κάποιος να δει την εξέλιξη από τα ξύλινα, ή τσίγκινα κουρδιστά αυτοκινητάκια, στα προσωποποιημένα πλέον cars της Disney. 

Έλληνες θεοί και ήρωες εκτίθενται, όπως και σύγχρονοι ήρωες και υπέρ-ήρωες, βγαλμένοι από τα κόμικς όπως ο Αστερίξ, ή τις κινηματογραφικές ταινίες όπως ο Σουπερμαν, ο Σπαιντερμαν, ή οι X-men. Ο Μπόμπ Σφουγγαράκης, η Ντόρα η εξερευνήτρια, και ήρωες ταινιών όπως «Το πολικό εξπρές», «Εποχή των παγετώνων», «Ταρζαν», ή οι κλασικοί ήρωες του Disney, τα Looney tunes και τα στρουμφάκια, καθώς και μοντέλα που έπαιζαν ρόλο στο «παιχνίδι των ρόλων», (Μπομπ ο μάστορας, πριγκίπισσες ή η Μπάρμπυ και η Μπίμπη Μπό κ.α.π.), παρουσιάζονται στο μικρό Μουσείο μας.

Νομίζω πως είναι μια έκθεση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα συγκινήσει τους μεγάλους."

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές και Σάββατο: 09:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Κυριακή: 18:00 - 21:00

ΡΗΓΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ