ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΚΕ Αργολίδας για την πυρκαγιά στις "Εσπερίδες": Από την πυρκαγιά μπήκαν άμεσα σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζόμενων της βάρδιας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
ΚΚΕ Αργολίδας για την πυρκαγιά στις "Εσπερίδες": Από την πυρκαγιά μπήκαν άμεσα σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζόμενων της βάρδιας
 Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετά από πυρκαγιά, καταστράφηκε ολοσχερώς το Εργοστάσιο χυμοποίησης και τυποποίησης χυμού της ΕΑΣ Αργολίδας «Εσπερίδες». Στο εργοστάσιο εργάζονταν πάνω από εκατό εργαζόμενοι ενώ απορροφούσε μεγάλη αγροτική παραγωγή κυρίως από μικρομεσαίους αγρότες. 

Από την πυρκαγιά μπήκαν άμεσα σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζόμενων της βάρδιας αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Αποδείχτηκε ότι τα «νόμιμα» μέτρα πυρασφάλειας που έχουν αποφασίσει οι κυβερνήσεις-υπηρέτες των αφεντικών, δεν διασφαλίζουν ούτε στο ελάχιστο τη ζωή των εργαζομένων, το κέρδος των επενδυτών μετράει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή.

Αποδεικνύεται επίσης ότι στα πλαίσια του καπιταλισμού οι εταιρίες, ακόμα και οι συνεταιριστικές ή εταιρίες λαϊκής βάσης, δεν μπορούν να διασφαλίζουν ούτε τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά ούτε και των μικρομεσαίων αγροτών, αφού μοναδικό κίνητρο είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από τη μία πλευρά στηρίζουν απλόχερα τους καπιταλιστές ενώ από την άλλη για τους εργαζόμενους δεν προβλέπεται κανένα μέτρο διασφάλισης μετά από τέτοιες καταστροφές.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Αργολίδας και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στηρίξει τα συμφέροντά τους. Καλεί τους εργαζόμενους και του μικρομεσαίους αγρότες να μην πιστέψουν σε καμία υπόσχεση, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:

· Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

· Καμία απόλυση των εργαζομένων.

· Με ευθύνη της κυβέρνησης και της Διοίκησης να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η στήριξη των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9/2016
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ