ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία του Δήμου Β. Κυνουρίας για το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων - Θα εξυπηρετούνται σε Ναυπλιο και Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Β. Κυνουρίας για το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων - Θα εξυπηρετούνται σε Ναυπλιο και Τρίπολη
 Ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων Άστρους, Αγίου Πέτρου και Καστρίου αποφάσισε χθες το ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας. Η αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων που είναι ακόμα σε σχέδιο νόμου και αναμένεται να ψηφιστεί, προβλέπει το κλείσιμο όλων των υποθηκοφυλακείων και τη διατήρηση ενός στην έδρα κάθε νομού, συνολικά 41 σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι τώρα τα έξοδα του κάθε υποθηκοφυλακείου καλύπτονταν από τον άμισθο υποθηκοφύλακα, και όσα χρήματα εισπράτονταν από τις συναλλαγές με τους πολίτες. Τώρα οι θέσεις αυτές θα είναι έμμισθες από το κράτος, ενώ οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν όπως και τώρα για τις συναλλαγές τους.

Όπως συζητήθηκε και στη συνεδρίαση, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για τους πολίτες αν υπήρχε ηλεκτρονική διασύνδεση και μπορούσαν συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και μηχανικοί να εξυπερετούν π.χ. για την εκτύπωση ενός πιστοποιητικού. 

Τώρα με την ψήφιση του νέου οι κάτοικοι της πεδινής περιοχής του Δήμου που υπάγονταν στο υποθηκοφυλακείο Αστρους (το οποίο είναι και Κτηματολόγιο) θα πρέπει να πηγαίνουν στο Ναύπλιο, ενώ αυτοί της ορεινής ζώνης στην Τρίπολη.

Πηγή: astrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ