ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τρύγος στο Ηλιόκαστρο: Ένα διαχρονικό πανηγύρι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. |
Τρύγος στο Ηλιόκαστρο: Ένα διαχρονικό  πανηγύρι
 Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του τρύγου και σε όλη την Ελλάδα, ως ΄΄Τρυγητής ΄΄ είναι γνωστός .Σύμφωνα με την παροιμία ΄΄τον τρυγητή τ αμπελουργού πάνε χαλάλι οι κόποι ΄΄…

Η γη της Ερμιονίδας φημίζεται για τα εύρωστα αμπέλια της και τα γλυκόπιοτα κρασιά της. Η εξειδίκευση των καλλιεργητών σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής δίνουν ένα ξεχωριστό κρασί.
Ο τρύγος του οινοστάφυλου στο Ηλιόκαστρο βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και στις περισσότερες περιοχές της Αργολίδας. Οι καιρικές συνθήκες έφεραν πρωιμότητα κατά 10 περίπου μέρες στην παραγωγή. Με σύμμαχο τον ζεστό καιρό τα αμπέλια αναμένεται να δώσουν φέτος ποιοτικό κρασί. .

Στο Ηλιόκαστρο που φημίζεται για το καλό γλυκόπιοτο κρασί του από την αρχαιότητα, στις αρχές Σεπτέμβρη διοργανώνεται με ξεχωριστό τρόπο η «γιορτή του κρασιού», ανασύροντας μνήμες του παρελθόντος.
Η γιορτή του τρύγου έγινε με επιτυχία και φέτος, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη με διοργανωτές την τοπική κοινότητα Ηλιοκάστρου, τον πολιτιστικό σύλλογο ΄΄ΕΙΛΕΟΙ΄΄ και την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ΟΦΗ , με τη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ερμιονίδα , αλλά και με παραθεριστές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το ΄΄παρών΄΄ έδωσε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν τη γιορτή , να ενημερωθεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν , παράλληλα δε , να διαπιστώσει ότι η παράδοση του Ηλιοκάστρου στην οινοπαραγωγή και στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα συνεχίζεται δυναμικά και σήμερα.
Η εκδήλωση αναβίωσης της ΄΄Γιορτής του τρύγου΄΄ πλαισιώθηκε με χορευτικές ομάδες νέων και παιδιών του Ηλιοκάστρου που χόρεψαν με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας .Ολοκληρώθηκε δε , με το παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών στο πέτρινο πατητήρι και εξελίχθηκε σε ένα , πραγματικό, λαϊκό γλέντι στο οποίο συμμετείχαν ενεργά όλοι οι παρευρισκόμενοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ