Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΚΕ Αργολίδας: Τίποτα απ' αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Τίποτα απ' αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια!
 Ακόμα μια σχολική χρονιά ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα, με εμφανείς τις ελλείψεις στα σχολεία, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να τις κρύψει κάτω από το χαλί και κυρίως με δεδομένο ότι το σχολείο εν έτει 2016 απέχει πάρα μα πάρα πολύ από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΕ απευθύνεται με ανακοίνωσή του στους γονείς των μαθητών με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η οποία έχει ως εξής:

Τίποτα απ' αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια! Να μην συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και τη φτώχεια!

Αγαπητέ γονιέ,

Αλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά... Γεμάτη ελπίδες, δίψα για γνώση και πρόοδο. Μαζί με αυτά, όμως, πάει η αγωνία για την πορεία του παιδιού σου, η αγωνία για τη λειτουργία του σχολείου και για τα έξοδα του Σεπτέμβρη που μεγαλώνουν, ενώ το εισόδημα μειώνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πετσόκοψε θέσεις εκπαιδευτικών. Το "νέο Δημοτικό" για το οποίο μιλάει, είναι ένα σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται με ό,τι ώρες περισσεύουν. Μεγαλώνει το διάλειμμα στο Γυμνάσιο για να κρύψει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Ο νέος τρόπος πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ που προωθεί, θα κάνει το Λύκειο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο και θα διώχνει τα παιδιά απ' αυτό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση λέει κούφια μεγάλα λόγια, ότι η χρονιά θα ξεκινήσει "κανονικά". Λέει άλλη μια φορά ψέματα!
Βιβλιοθήκη έχουν το 44% των Δημοτικών, 56% των Γυμνασίων, 50% των Λυκείων, το 37% των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
Γυμναστήριο έχουν το 19% των Δημοτικών, 42% των Γυμνασίων, 42% των Λυκείων, 17% των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
Μόνο το 16% των Δημοτικών Σχολείων έχουν εργαστήρια φυσικών επιστημών, γιατί προφανώς δεν χρειάζεται τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να προσεγγίζουν τη γνώση μέσω πειραμάτων, αλλά μόνο στα χαρτιά. Μόνο τα μισά ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ έχουν εργαστήρια φυσικών επιστημών, σε ένα χώρο που είναι πιο προσανατολισμένος στην πρακτική...

Αλήθεια;
Θα σταματήσουν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία;
Τα σχολεία των παιδιών μας θα έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές;
Τα σχολικά βιβλία θα σταματήσουν να μπερδεύουν τα παιδιά μας;
Μήπως θα πάψει η ανάγκη να πληρώνεις χρήματα για μια σειρά δραστηριότητες, για ξένη γλώσσα, για φροντιστήρια;
Θα υπάρχουν καθαρίστριες;
Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έχουν την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια;

Είναι πρόκληση.

Να μην αποδεχτούμε ότι "σε μία οικογένεια, η ανάγκη του ενός μπορεί να γίνει έλλειψη του άλλου".

Αυτός που βάζει φρένο στις ανάγκες μας δεν είναι μέσα στην οικογένειά μας!

Είναι αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και ζουν μέσα στη χλιδή.

Αγαπητέ γονιέ,

Υπάρχει δρόμος για τις ανάγκες μας κι όσο δεν τον επιλέγουμε θα χάνουμε κι άλλα! Είναι ο δρόμος που σου προτείνει το ΚΚΕ και δίνει απάντηση στο σήμερα.

Γιατί το ΚΚΕ προτείνει:
Ενα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα "κλείνουν το μάτι" στους εμπόρους της γνώσης.
Ενα σχολείο ενιαίο, που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χωρίζει τα παιδιά και τα σχολεία σε πολλές ταχύτητες, ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός.
Ενα σχολείο που θα είναι ασφαλές και με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζονται οι μαθητές (εργαστήρια, χώρους άθλησης - γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τραπεζαρία κ.τ.λ.).
Ενα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά με αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες.
Ενα πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία, για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το πρόγραμμά τους (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχονται δωρεάν.

Αγαπητέ γονιέ,

Σκέψου την ίδια την πείρα σου, τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου. Αφήνουμε πίσω τη λογική τού "τίποτα δεν γίνεται", των μειωμένων απαιτήσεων και την απογοήτευση.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε την πραγματική διαφορά;

Λέμε όχι στο να φορτωθούμε ξανά εμείς και τα παιδιά μας τα σπασμένα της κρίσης. Στο σχολείο, στο σωματείο, στη Λαϊκή Επιτροπή, στη γειτονιά, οργανώνουμε την πάλη μας, μαζί βάζουμε μπροστά τις ανάγκες τις δικές μας, των παιδιών μας.

Παλεύουμε για:
Αμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Εναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους για υλικά, αναλώσιμα κ.ά.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε. Για να μην θεωρείται κανένα παιδί ανήμπορο μπροστά στη γνώση. Κανένας νέος να μην αφήνεται στα αζήτητα.

Γιατί: Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Γιατί όλοι μπορούν να αγαπήσουν τη γνώση, τη ζωή και τον αγώνα.

Αυτόν τον κόσμο με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Με την οργάνωση της πάλης μπορούμε να τον αλλάξουμε!

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ