ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΚΚΕ ζητά την επαναλειτουργία του εργοστασίου «Εσπερίδες» με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | |
Το ΚΚΕ ζητά την επαναλειτουργία του εργοστασίου «Εσπερίδες» με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (βίντεο)
 Την επαναλειτουργία του εργοστασίου χυμοποίησης και τυποποίησης χυμού της ΕΑΣ Αργολίδας «Εσπερίδες» ζήτησε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.



Ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι η πυρκαγιά που σημειώθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου έχει αφήσει εκτεθειμένους πάνω από εκατό εργαζόμενους, αλλά και τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής που παρέδιδαν την παραγωγή τους στο συνεταιριστικό εργοστάσιο.

Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, τη διασφάλιση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών καθώς και τη στήριξη των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
Ειδυλλιακή επιχείρησε να παρουσιάσει την κατάσταση ο υπουργός Εργασίας. Επικαλούμενος σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, παρουσία του ΓΓ Ανδ. Νεφελούδη στις 21 Σεπτέμβρη. δήλωσε πως «δεν φαίνεται να υπάρχει τριβή μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι 90 εργαζόμενοι ζήτησαν από μόνοι τους εξάμηνη άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να διευκολύνουν τη διοίκηση του εργοστασίου.

Όσον αφορά τους όρους πυρασφάλειας που έθετε το ΚΚΕ στην Ερώτησή του, απάντησε πως «μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο εργοστάσιο διαφάνηκε πως δεν υπήρξε παράβαση».

Η απάντηση του Γ. Κατρούγκαλου
Την ανάγκη να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο πυρασφάλειας επισήμανε στη δευτερολογία του ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως δεν δικαιολογείται η εκδήλωση πυρκαγιάς εφόσον λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας.

Όσον αφορά τις άδειες άνευ αποδοχών των εργαζομένων, ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο «εξανάγκασε τους εργαζόμενους σε άδεια, δεν την ζήτησαν μόνοι τους». Αποκάλυψε, επίσης, κάτι που δεν γνώριζε ο υπουργός, ότι ανάμεσά τους δεν είναι μόνο εργάτες, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αφού η παραγωγή δεν λειτουργεί και μάλιστα έχει μεταφερθεί στην Κύπρο, αλλά και εργαζόμενοι από το διοικητικό προσωπικό με αλλότριο αντικείμενο.

Το γεγονός αυτό, σημείωσε, προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους εργαζόμενους για το μέλλον του εργοστασίου, για ενδεχόμενες απολύσεις, αλλά και για χειροτέρευση των όρων εργασίας, όταν το εργοστάσιο επαναλειτουργήσει.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει σχεδιασμένα και να στηρίξει τους εργαζόμενους με τα προγράμματα του υπουργείου έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του εργοστασίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ