Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κάτοικοι του Άργους μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτοφανής καταιγίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
 Η επόμενη μέρα βρίσκει την πόλη του Άργους να μετρά της πληγές που άφησε η καταιγίδα που σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στην Αργολίδα και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην πόλη του Άργους, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.
Πολλοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι, κυριολεκτικά μετατράπηκαν σε χείμαρροι και η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει για αρκετή ώρα τη ροή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κορίνθου, στη βόρεια είσοδο της πόλης, στο ύψος του νοσοκομείου, καθώς και στην έξοδο της πόλης προς Ναύπλιο, στον 'Αγιο Βασίλειο.
Πολλά ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη προληπτικά και απομάκρυνε από τα σπίτια τους ηλικιωμένους για να μην κινδυνεύσουν
Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για παροχή βοήθειας άντλησης υδάτων, ενώ όλη τη νύχτα συνεργεία πραγματοποιούσαν αντλήσεις υδάτων. 
Σήμερα οι κάτοικοι του Άργους προσπαθούν να μαζέψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν καταστήματα και οικίες όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν ότι βρήκαν μπροστά τους. Επίσης πολλά ειναι και τα αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω εισροής υδάτων.
Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο παρακάτω από τις στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της πόλης το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους.  


*Το βίντεο και κάποιες φωτογραφίες είναι χρηστών του facebook 
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ