ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Καμπόσος: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις αποζημιώσεις (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | |
Καμπόσος: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις αποζημιώσεις (βίντεο)
 Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιήθηκε και σήμερα Κυριακή το πρωί 11 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο του Άργους για την θεομηνία που έπληξε την πόλη του Άργους και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ο κ. Καμπόσος αναφέρθηκε στην πρωτοφανή βροχόπτωση που έπεσε στο Άργος, εξήγησε πως τα φρεάτια δούλεψαν και αυτό αποδεικνύεται γιατί μόλις σταμάτησε η βροχόπτωση τα νερά αποσύρθηκαν σύντομα και εξήρε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ για τις ολονυκτίες προσπάθειες. Στην ευρεία αυτή σύσκεψη ουσιαστικά οριοθέτησαν την πληγείσα περιοχή και εντόπισαν τα προβλήματα με στόχο να επιλυθούν ώστε σε επόμενη θεομηνία να δημιουργηθούν όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.
Σε έντονο ύφος ο κ Καμπόσος απευθύνθηκε στην κυβερνηση που την κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της για τις αποζημιώσεις καθώς οι Δήμοι όπου έχουν σημειωθεί τέτοιες καταστροφές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης που έχουν. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ Καμπόσος ανέφερε επίσης πως προτίθεται να παραιτηθεί και να παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου στην Κυβέρνηση αν δεν υπάρξουν αποζημιώσεις άμεσα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος οι βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βασίλης Σιδέρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι του Δήμου και υπευθυνοι τομέων.
Όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι όσοι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία θα πρέπει αύριο να καταθέσουν αιτήσεις για την αποζημίωση τους. Για τις οικοσυσκευές οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν στο Δήμο Άργους-Μυκηνών και για τις επαγγελματικές στέγες στην Αντιπεριφέρεια. 
Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης ύστερα από ερώτησή μας για τον χρόνο των αποζημιώσεων , οι πληγέντες του 2013 πήραν πρόσφατα τα χρήματα και με μεγάλη δυσκολία γιατί τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι πολλά. Η γρηγοράδα των υπηρεσιών σίγουρα παίζει ρόλο, την προηγούμενη φορά όμως οι αιτήσεις στάλθηκαν στ΄ αρμόδια υπουργεία από την Περιφέρεια ύστερα από 5 μήνες  αφού άργησαν οι πληγέντες να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά κάτι που όπως μας δήλωσαν αυτή την φορά δεν θα επιτρέψουν να συμβεί.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με τις δηλώσεις του κ Καμπόσου:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ