ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αιχμές Παυλόπουλου για όσους αμφισβητούν την προσφορά της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. |
Αιχμές Παυλόπουλου για όσους αμφισβητούν την προσφορά της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους
 Αιχμές, πέραν των παραινέσεων, είχε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την 195η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Οι αιχμές αφορούσαν όσους αμφισβητούν την προσφορά της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Δημοκρατία. 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της παρέλασης ανέφερε συγκεκριμένα: “Η Άλωση της Τριπολιτσάς φέρει όλα τα χαρακτηριστικά πραγματικής εθνικής επετείου και τούτο διότι πρώτον είναι ιστορικώς αναμφισβήτητο πως η Άλωση της Τριπολιτσάς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των αγωνιστών του 1821 που οδήγησε στην ευόδωση της Εθνεγερσίας 

Η ευόδωση της Εθνογερσίας οφείλεται επίσης και εν πολλοίς και δεν πρέπει να το ξεχνάμε και στον αγώνα της πάντοτε παρούσας σε όλους τους εθνικούς αγώνες Εκκλησία μας . Και δεύτερον η εθνικώς εμβληματική φυσιογνωμία του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μοριά, του στρατηγού της Άλωσης της Τριπολιτσάς θα αποτελεί πηγή εθνικών διδαγμάτων ιδιαίτερα τώρα που περνάμε δύσκολα τόπος και λαός” 

Και συνέχισε τα διδάγματα που πέρνουμε είναι πως πρέπει “Να επιτύχουμε ενωμένοι τα μεγάλα και σημαντικά, παραμερίζοντας κάθε διαφορά και καταβάλλοντας κάθε τίμημα και να συνεχίσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας για την απαράμιλλη κληρονομιά τους”. Και κατέληξε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Αιωνία η μνήμη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και άξιο μίμησης το παράδειγμά του” Δείτε τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο βίντεο.

Πηγή: drt915.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ