ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ναύπλιο: Γιόρτασαν την μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο γραφικό εκκλησάκι της Καραθώνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. |
Ναύπλιο: Γιόρτασαν την μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο γραφικό εκκλησάκι της Καραθώνας
 Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, η εκκλησία μας εορτάζει τη Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του θεολόγου. Με κάθε λαμπρότητα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου. 
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Ευσταθίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο .
Στο τέλος του εσπερινού ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ιερέας του ενοριακού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, ευχαρίστησε τους πιστούς που προσήλθαν στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του Ναυπλίου, στην παραλία Καραθώνας.
Αρκετοί είχαν την άποψη ότι ο Ιωάννης δεν πέθανε, αλλά μετατέθηκε στην άλλη ζωή, όπως ο Ενώχ και ο Ηλίας. Αφορμή γι' αυτή την άποψη έδωσε το γνωστό ευαγγελικό χωρίο, Ιωάννου κα’ 22. Όμως, ο αμέσως επόμενος στίχος κα' 23 διευκρινίζει τα πράγματα.
Η παράδοση που ασπάσθηκε η Εκκλησία μας είναι η έξης: Ο Ιωάννης σε βαθειά γεράματα πέθανε στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ' αυτή. Αλλά μετά από μερικές ήμερες, όταν οι μαθητές του επισκέφθηκαν τον τάφο, βρήκαν αυτόν κενό. Η Εκκλησία μας, λοιπόν, δέχεται ότι στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου συνέβη ότι και με την Παναγία μητέρα Του.
Δηλαδή, ο Ιωάννης ναι μεν πέθανε και ετάφη, αλλά μετά τρεις ημέρες αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή, για την οποία ο ίδιος, να τί λέει σχετικά: «Ο έχων τόν υιόν έχει τήν ζωήν, ο μή έχων τόν υιόν τού Θεού τήν ζωήν ουκ έχει» (Α' επιστολή Ιωάννου, ε' 12). Εκείνος, δηλαδή, που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με το Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ