ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδριανός στη βουλή: Να αποζημιωθούν χωρίς καθυστέρηση οι πληγέντες από την πλημμύρα στο Άργος - Να ανασταλεί η εξυπηρέτηση υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:19:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη βουλή: Να αποζημιωθούν χωρίς καθυστέρηση οι πληγέντες από την πλημμύρα στο Άργος και να ανασταλεί η εξυπηρέτηση υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας να αποζημιωθούν χωρίς καθυστέρηση οι πληγέντες από την πλημμύρα στο Άργος και να ανασταλεί η εξυπηρέτηση υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία - Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2013 - Να εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη του Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης για την αποζημίωση των πληγέντων έχει ως εξής:
“Η πόλη του Άργους επλήγη σφοδρά από πρόσφατη νεροποντή που προξένησε μεταξύ άλλων σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και επαγγελματικά κτήρια.

Ιδιαίτερα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, καθίσταται επιτακτική η άμεση αποζημίωση των πληγέντων καθώς και η αναστολή της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Επισημαίνεται τέλος ότι για τις αντίστοιχες πλημμύρες του 2013, ενώ έχει υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Ως εκ τούτου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες ενέργειες και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την πρόσφατη νεροποντή στο Άργος και θα ανασταλεί η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

2. Σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την αντίστοιχη νεροποντή του 2013 δεδομένου του ότι έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα”.

Το κείμενο της Ερώτησης για τα αντιπλημμυρικά έργα έχει ως εξής:

“Η πόλη του Άργους επλήγη σφοδρά από πρόσφατη νεροποντή που προξένησε μεταξύ άλλων σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και επαγγελματικά κτήρια. Επισημαίνεται δε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο στην περιοχή, καθώς αντίστοιχες ζημιές προκλήθηκαν το 2013.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική η εκπόνηση μελετών και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Τούτων δοθέντων

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες ενέργειες και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη του Άργους”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ