ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Το Ναύπλιο στις 27 Νοεμβρίου γιορτάζει την απελευθέρωση του και τρέχει στον "2ο Παλαμήδειο Άθλο" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. |
Το Ναύπλιο στις 27 Νοεμβρίου γιορτάζει την απελευθέρωση του και τρέχει στον "2ο Παλαμήδειο Άθλο" (βίντεο)
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα για την δεύτερη διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου στις 27 Νοεμβρίου 2016 στο Ναύπλιο με θέμα τον «Αθλητικό Τουρισμό»
Στην συνέντευξη τύπου που συντόνιζε ο Τεχνικός Διευθυντης της διοργάνωσης Ευάγγελος Παπαπποστόλου μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κωστούρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης, ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρρας και ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Χαροκόπος.
Ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε μεταξύ άλλων: "Ο Παλαμήδειος Άθλος αποτελεί την πρώτη και τη μόνη αυτή τη στιγμή αθλητική Διοργάνωση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει αγωνιστική ανάβαση κάστρου, του ιστορικού κάστρου του Παλαμηδίου. Η Διοργάνωση πέρα από το ιδιαίτερο αθλητικό ενδιαφέρον που έχει, προωθεί παράλληλα τον πολιτισμό και την Ιστορία του τόπου μας αφού συνδέεται με τον εορτασμό της Άλωσης του Ναυπλίου το 1822 και αναδεικνύει τη σημασία και τη σύνδεση των μνημείων με το σήμερα."
 "Πιστεύω ειλικρινά ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, γι’ αυτό καλώ όλους να δηλώσουν συμμετοχή. Με την ενεργή συμμετοχή μας, δίνουμε κίνητρο και παράδειγμα στους νέους και τα παιδιά, ωθώντας τα σε δραστηριότητες που προάγουν την ψυχή και το σώμα τους. Σας περιμένουμε όλους στους δρόμους του Ναυπλίου να μοιραστούμε μία μοναδική εμπειρία, τον Παλαμήδειο Άθλο! Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο κομμάτι της ζωής μας."
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον αθλητικό τουρισμό και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στο Ναύπλιο, την Αργολίδα γενικότερα αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο γιατί πιστεύει πως και μέσα από τον αθλητικό τουρισμό μπορεί να ωφεληθεί γενικότερα το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Ο  Κωνσταντίνος Χαροκόπος μετέφερε μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ για την διοργάνωση τονίζοντας την σημαντική προβολή της περιοχής με ανάλογες αθλητικές εκδηλώσεις.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρρας μίλησε για την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό αλλά και τον θεματικό τουρισμό των περιοχών ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα στην Αυστρία όπου θα προβληθεί το βίντεο από την περσινή διοργάνωση καθώς οι Αυστριακοί έχουν την Ελλάδα ως νούμερο ένα τουριστικό προορισμό τα τελευταία δέκα χρόνια.
Στο τέλος της συνέντευξης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων τίμησε για την παρουσία του τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρρα με αναμνηστικό δώρο.
O Τεχνικό Διευθυντής του Παλαμηδείου Αθλου Ευαγγελος Παπαποστόλου τόνισε: "OΠαλαμήδειος Άθλος είναι αγώνας μοναδικός στην Ελλάδα η συνολική απόσταση είναι 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου."

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ