Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

"Για μια μέρα τροχονόμοι" δυο μικρά παιδιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. |
"Για μια μέρα τροχονόμοι" δυο μικρά παιδιά
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, που υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά δυο μικρούς «εκκολαπτόμενους» τροχονόμους.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί έφτασαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους η 7χρονη Ειρήνη Παλαιολόγου και ο 11χρονος Αριστείδης Τρούμπαλος, προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους: να γίνουν για μια μέρα τροχονόμοι! 
Εκεί τους υποδέχθηκαν με πλατύ χαμόγελο ο Διευθυντής Αστυνομίας Πιερίας Αθανάσιος Μαντζούκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης Δημήτρης Τσαουσίδης και το προσωπικό της Τροχαίας.

Επρόκειτο για τη δεύτερη δράση του προγράμματος για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Συμμαχώντας για την οδική Ασφάλεια», που εκπονήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης για τα έτη 2016-2017. Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Μία μέρα τροχονόμος» είχε σαν στόχο:

-Την καλλιέργεια του σεβασμού στην οδική ασφάλεια από μικρή ηλικία.
-Την προβολή του προληπτικού έργου και κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Την καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για το έργο και το Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την εξάλειψη οποιασδήποτε διστακτικότητας ή φόβου απέναντι τους.
-Την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης των γονέων απέναντι στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τη μείωση των μεταξύ τους αποστάσεων και την εξάλειψη των στεγανών.
Ο Αριστείδης και η Ειρήνη επιλέχθηκαν, μέσω διαδικασίας κλήρωσης, μεταξύ 80 περίπου παιδιών, οι γονείς των οποίων είχαν το προηγούμενο διάστημα υποβάλλει σχετική αίτηση για συμμετοχή στη δράση.

Στα παιδιά χορηγήθηκαν θερινή στολή 8-γ, πηλίκιο, τροχονομική εξάρτυση (τελαμώνα) και σφυρίχτρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης οι «μικροί τροχονόμοι»:

-Δέχθηκαν μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, υποδοχή και χαιρετισμό από τον Διευθυντή της Δ.Α. Πιερίας, Ταξίαρχο κ. ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ Α., ο οποίος τους προσέφερε και μοναδικά αναμνηστικά δώρα.

-Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης καθώς και σε αυτούς άλλων Υπηρεσιών της Δ.Α. Πιερίας ενώ παράλληλα τους γίνονταν μία σύντομη παρουσίαση του έργου της κάθε μίας από αυτές.

-Απηύθυναν μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων της Διευθύνσεως χαιρετισμό σε όλους τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς.

-Πραγματοποίησαν περιπολία μαζί με αστυνομικούς του Τ.Τ. Κατερίνης, κατά την διάρκεια της οποίας τους επιδείχθηκε ο τρόπος χρήσης των φωτεινών και ηχητικών προειδοποιητικών συστημάτων των οχημάτων, καθώς και του ηλεκτρονικού συστήματος CAR PC.
Συγκρότησαν μαζί με βαθμοφόρους του Τ.Τ. Κατερίνης συνεργείο τροχονομικών ελέγχων και «διενήργησαν από κοινού» ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα για παραβίαση του ορίου ταχύτητας (RADAR) καθώς και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (ALCOTEST). Κατά τη διάρκεια των εν λόγω ελέγχων τους επιδείχθηκε και η χρήση του αντίστοιχου τεχνικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας μας (συσκευή RADAR και ALCOTEST). 
 
-Πραγματοποίησαν την κορυφαία τους επιθυμία και επιβιβάστηκαν στις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες πραγματοποιώντας μαζί με τους δικυκλιστές του Τ.Τ. Κατερίνης μία ολιγόλεπτη περιπολία.
-Παρακολούθησαν και συμμετείχαν μαζί με αστυνομικούς του Τ.Τ. Κατερίνης στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, κάνοντας παράλληλα και χρήση της υπηρεσιακής τους σφυρίχτρας.
Μετά το τέλος της δράσης, στους «μικρούς τροχονόμους» καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους παρατέθηκε από το προσωπικό του Τ.Τ. Κατερίνης γεύμα, όπου παράλληλα εορτάστηκαν και τα γενέθλια της μικρής Ειρήνης σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης.

Κάθε στάδιο της εν λόγω δράσης παρακολουθήθηκε από τα μέλη των οικογενειών των παιδιών τα οποία εξέφραζαν διαρκώς την ευγνωμοσύνη, συγκίνηση και χαρά τους για την μοναδική και πολύτιμη εμπειρία που τα στελέχη της Τροχαίας πρόσφεραν στα παιδιά.

Ο ψυχικός σύνδεσμος που δημιουργήθηκε μεταξύ «μικρών τροχονόμων» και του προσωπικού του Τ.Τ. Κατερίνης υπήρξε ιδιαίτερα έντονος, γεγονός που εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως κατά την στιγμή του αποχωρισμού, καταδεικνύοντας την σπουδαιότητα παρόμοιων δράσεων για την δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ αστυνομίας πολιτών και επαληθεύοντας την ορθότητα των τιθέμενων στόχων.
Θετικά σχόλια, εκδηλώσεις ενθουσιασμού και συγχαρητήρια απέσπασε η δράση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και από μέλη τοπικών επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων αλλά κυρίως από απλούς πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους «μικρούς τροχονόμους» και να αιτηθούν προς το προσωπικό της Τροχαίας την επανάληψη της στο μέλλον.

Το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της δράσης καθώς όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Παιδιά και ιδιαίτερα οι γονείς ανέπτυξαν φιλικούς δεσμούς, ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν από κοντά το έργο και την καθημερινότητα των αστυνομικών και δεν δίστασαν να εκφράσουν την σφοδρή τους επιθυμία για διατήρηση δεσμών επικοινωνίας με το προσωπικό στο μέλλον εξαίροντας την θετική επίδραση που είχε αυτό στα παιδιά τους.

Παράλληλα, την πραγματοποίηση της δράσης προσφέρθηκαν και στήριξαν υλικά και ψυχικά πλήθος πολιτών ως έμπρακτη ένδειξη αναγνώρισης και επιδοκιμασίας της προσπάθειας που καταβάλει η Υπηρεσία στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, της προβολής του κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ αστυνομίας και πολιτών. 
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ