ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Υποδοχή της Εικόνας της Αγίας Ματρώνας στην Πυργέλα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 μ.μ. |
Υποδοχή της Εικόνας της Αγίας Ματρώνας στην Πυργέλα (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα η ενορία του Αγίου Νικολάου στο δημοτικό διαμέρισμα Πυργέλλας του δήμου Άργους Μυκηνών ,υποδέχθηκε την Ιερή εικόνα της Αγίας Ματρώνας της αόμματης .

Κατά την υποδοχή ήταν κι ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος τέλεσε και τον εσπερινό.
 Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την σεπτή εικόνα της Αγίας Ματρώνας στην είσοδο της Κωμοπόλεως .
Στο αρχιερατικό εσπερινό παρευρέθηκαν ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης.
Η εικόνα φτιάχτηκε με την συνδρομή των κατοίκων της περιοχής αλλά και την μεγάλη αγάπη του Ιερέως π. Ιωάννη Παπαδημητρίου στην Αγία Ματρώνα. Η εικόνα θα παραμείνει μόνιμα στο ναό. Για τον ενάρετο βίο της Αγίας Ματρώνας μίλησε ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος .
Η Οσία Ματρώνα γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1881, στο χωριό Σέμπινο της Ρωσίας. Οι γονείς της Δημήτριος και Ναταλία ήταν φτωχοί χωρικοί αλλά πολύ ευλαβείς. Η Αγία ήταν το μικρότερο παιδί από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.
Η μητέρα της λόγω της φτώχειας σκεφτόταν να αφήσει την Οσία σε ένα ορφανοτροφείο μια διπλανής πόλης αλλά μετά από θαυματουργική επέμβαση,- είδε στο όνειρο της ότι ήλθε και κάθισε στο χέρι της ένα άσπρο πουλί με ανθρώπινη φωνή αλλά χωρίς μάτια , την κράτησαν αν και γεννήθηκε αόμματη (δηλαδή χωρίς οφθαλμούς, με κενές τις κόγχες). Βαπτίστηκε Ματρώνα προς τιμήν της Οσίας Ματρώνας της εν Κωνσταντινουπόλει.
Η θεία της εκλογή φάνηκε πολύ νωρίς. Κατά το βάπτισμα της είδαν οι παρευρισκόμενοι να υπάρχει πάνω της ένα σύννεφο που ευωδίαζε. Στη ηλικία των έξι χρόνων σχηματίστηκε στο στήθος της ένα εξόγκωμα σε σχήμα σταυρού. Όπως αφηγείτο η μητέρα της Τετάρτη και Παρασκευή η Οσία δεν θήλαζε αλλά κοιμόταν συνεχώς χωρίς να μπορεί κανείς να την ξυπνήσει.
Κοιμήθηκε στις 2 Μαΐου 1952, ημέρα Παρασκευή. Την Κυριακή έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία στο ιερό Ναό του Ιερού Χιτώνος του Κυρίου. Ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο της Μονής του Αγ. Δανιήλ.
Στις 8 Μαρτίου 1998 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων της πού μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στη Μόσχα, όπου ο τάφος σήμερα έχει γίνει ένα από τα δύο μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ρωσίας· χιλιάδες προσκυνητές περιμένουν υπομονετικά καθημερινά για να τα προσκυνήσουν. Με πράξη του ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος αναγνώρισε την Αγία Ματρώνα «ως τοπική Αγία της Μόσχας και όλης της Επαρχίας».  Η μνήμη της τιμάται στις 2 Μαΐου(19 Απριλίου), ημέρα της κοιμήσεως της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ