Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Την δραματική κατάσταση στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. |
Την δραματική κατάσταση στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων
 Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ζητά τόσο από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και από το υπουργείο Υγείας να βρεθεί άμεσα λύση στα προβλήματα του Οργανισμού γιατί αυτά όπως λέει, έχουν άμεση επίπτωση στην επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι 70 ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω σοβαρών χρόνιων αλλά και μη επισκευάσιμων βλαβών σύμφωνα με το Σωματείο, και διοίκηση και υπουργείο ασχολούνται με πρωτοφανείς καινοτομίες (στελέχωση ασθενοφόρων όπου υπάρχουν ελλείψεις, με οδηγούς ΟΤΑ & Πυροσβέστες ή ένα διασώστη, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα). Επίσης, πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου παραμένουν χωρίς ασθενοφόρο λόγω των 20 τομέων που είναι κλειστοί επειδή το ασθενοφόρο που τους κάλυπτε έχει ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης και οι συνάδελφοι περιφέρονται καθημερινά σε όλη την Αττική για να βρουν ασθενοφόρο να εργαστούν. Ο αριθμός αυτός μπορεί και να αυξηθεί εξαιτίας των καθημερινών βλαβών λόγω της παλαιότητας των ασθενοφόρων, της έλλειψης ανταλλακτικών αλλά και της έλλειψης ελαστικών.

Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί σε τομείς της Περιφέρειας η αντικατάσταση των ελαστικών κάποιες φορές να παρέχεται ως δωρεά από ιδιώτες.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια. Μεγάλες γεωγραφικές περιοχές παραμένουν ακάλυπτες από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (ορεινή Αρκαδία, Άστρος Κυνουρίας, επαρχία Ερμιονίδος Ν.Αργολίδας, Μεσσηνιακή Μάνη, Μήλος) αλλά και περιοχές όπου υπάρχει τομέας που υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης προσωπικού (Κάρυστος, Ιστιαία, Θήβα, Τήνος, Πάρος, Ίος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Άνδρος, , Κάλυμνος, Κως, Κύθηρα, Μολάοι Λακωνίας, Πύλος Μεσσηνίας ).

Οι ίδιοι όπως λένε, αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης σε διασώστες στις περιοχές που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτό, όπως όλες οι παραπάνω που αναφέρθηκαν αλλά και το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού Πανελλαδικά, που με την αδυναμία της Διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας να βρουν τρόπους να το επιλύσουν ουσιαστικά έχουν ως πρώτο μέλημα την ρουσφετολογική αποκατάσταση των πάσης φύσεως αιτημάτων για μετακινήσεις -μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς κανένα κριτήριο.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί να γίνονται μετακινήσεις υπαλλήλων από το ΕΚΑΒ Αθηνών με αποφάσεις του προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ παρακάμπτοντας τόσο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο όσο και την σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου στους εργαζόμενους. Μερικές από τις μετακινήσεις αυτές είναι στοχευμένες, καθώς γίνονται προς την εκλογική Περιφέρεια του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και υπεύθυνου για το ΕΚΑΒ κου Π. Πολάκη. Στο ΕΚΑΒ υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις εργαζομένων για μετάθεση οι οποίες δεν ικανοποιούνται εδώ και χρόνια και έχουν δημιουργήσει πέρα από προσωπικά προβλήματα σε εργαζομένους μια οξυμένη ατμόσφαιρα στην υπηρεσία, ειδικά όταν δεν τηρείται καμία προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο Αν. Ξανθό ώστε να βρεθεί λύση για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΚΑΒ και κυρίως το θέμα των ασθενοφόρων και της έλλειψης προσωπικού αλλά και να παρέμβει στην διοίκηση του ΕΚΑΒ για να ακυρώσει τις παράνομες και ρουσφετολογικές αυτές μετακινήσεις. Να ισχύσει το Προσχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Υγείας για την μοριοδότηση των μεταθέσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν όπως λένε, σε κινητοποιήσεις γιατί η κατάσταση στο ΕΚΑΒ είναι δραματική.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ