ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα στα Καλάβρυτα - Νεκροί οι πιλότοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. |
Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα στα Καλάβρυτα - Νεκροί οι πιλότοι
  Απανθρακωμένοι βρέθηκαν, ο 32χρονος χειριστής του μονοκινητήριου Σωτήρης Αντωνόπουλος εν ενεργεία πιλότος Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους τρία χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων


Περίπου δεκαεννέα ώρες μετά την εξαφάνισή του μονοκίνητηριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές.

Η τραγική κατάληξη της εκπαιδευτικής πτήσης επιβεβαιώθηκε δύο λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας κι ενώ είχαν συμπληρωθεί σχεδόν 19 ώρες από την τελευταία επικοινωνία του μικρού αεροσκάφους με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το Τσέσνα πετούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας τρία ιλιόμετρα βόρεια από το parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι.

Ο 32χρονος πιλότος - εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma.

Η τελευταία επικοινωνία των πιλότων


Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna 172, που ανήκε στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση Μέγαρα-Ρίο-Καλάβρυτα-Μέγαρα.

Ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους μίλησε με την ΥΠΑ στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής. Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιοι πρόβλημα ή πιθανή βλάβη. Μάλιστα ο πιλότος του Τσέσνα επρόκειτο να έχει επικοινωνία εκ νέου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 17:35.

Η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ. Στη συνέια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το αεροσκάφος κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στη συνέχεια σε κατάσταση κινδύνου. Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην περιοχή των Καλαβρύτων ήταν καλές και οι χειριστές δεν είχαν αναφέρει κάποιο πρόβλημα, εκτιμάται πως το Τσέσνα κατέπεσε και συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους λόγω κάποιας αιφνίδιας βλάβης.


Το χρονικό της εξαφάνισης και οι έρευνες


Το αεροσκάφος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική πτήση.


Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου. Στις έρευνες συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερεύνησαν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούσαν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του Τσέσνα συμμετείχαν νωρίτερα πλωτό σκάφος του λιμενικού, στην ακτογραμμή Κιάτου - Ξυλόκαστρου, καθώς και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος με πιλότο άνδρα του Λιμενικού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε ο νέος γύρος εντατικών ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Τσέσνα.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και της 6ης ΕΜΑΚ με 10 άτομα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ παρέχει βοήθεια και ο δήμος Καλαβρύτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ