ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Γ.Μανιάτης: Για τον Ανάβαλο ούτε απαλλοτριώσεις κάνουν, ούτε το νομικό καθεστώς ξέρουν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Για τον Ανάβαλο ούτε απαλλοτριώσεις κάνουν, ούτε το νομικό καθεστώς ξέρουν
 Καμία θετική εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου δεν προκύπτει από την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη.


Το βασικό θέμα των απαλλοτριώσεων βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο προθέσεων (ψάχνουν τα 2000€ για την εκτίμηση αξίας των ιδιοκτησιών), καθώς επίσης ούτε το νομικό πλαίσιο δεν έχουν βρει για να κινηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου «Μεταφορά και Διανομή Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας».

Όσον αφορά το έργο επέκτασης αρδευτικού δικτύου προς τον Δήμο Επιδαύρου που έχει ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΠΑΑ 2014-2020, αναμένεται η προέγκριση υπογραφής του Συμφωνητικού από την Διαχειριστική Αρχή.

Τέλος, για το έργο μεταφοράς και διανομής νερού στην Ερμιονίδα, έχει γίνει η οριστική παραλαβή της μελέτης και παρότι είχαμε εντάξει την κατασκευή του έργου, ο Υπουργός φαίνεται ότι το ξανασκέφτεται, καθώς δηλώνει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση στο ΠΑΑ 2014-2020 για την κατασκευή του έργου, ώστε να αξιολογηθεί.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου:


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ