ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πρόγραμμα για δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε σχολεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. |
Πρόγραμμα για δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε σχολεία
 Σε 4.493.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, που θα «τρέξει» για το σχολικό έτος 2016-2017, μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.


Από το ποσό αυτό, τα 3.143.600 ευρώ αποτελεί ενωσιακή δαπάνη και τα 1.350.000 ευρώ βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητάς τους, είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια, κομπόστα ροδάκινο σε ατομική συσκευασία και κορινθιακή σταφίδα

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με ευθύνη των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, και Υγείας καθώς και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ