ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οι Τούρκοι προκαλούν και «σουλατσάρουν» με υποβρύχια στο Αιγαίο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. |
Οι Τούρκοι προκαλούν και «σουλατσάρουν» με υποβρύχια στο Αιγαίο!
 Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η Ελλάδα υπέβαλε τον Σεπτέμβριο, υπόμνημα διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟ για τη δέσμευση σχεδόν του συνόλου του Αιγαίου, από την Τουρκία για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις .

Το ΓΕΕΘΑ ανέφερε, πως υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τόπου ακόμη και στον γ.γ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Είχαν δεσμεύσει όλο το Αιγαίο!

Όλο τον Σεπτέμβρη, τρία υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (μεταξύ των οποίων τοDolunay) είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές σχεδόν στο σύνολο του Αιγαίου. Συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και τα βόρεια της Κρήτης. Οι τουρκικές SubNotam’s(όπως ονομάζονται οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους για τη δράση υποβρυχίων), άφησαν εκτός του σχεδιασμού τους, μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του ανατολικού Αιγαίου.

Έντονη η αντίδραση της Ελλάδας
Από την Ελληνική πλευρά, έξι υποβρύχια κινούνταν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, για να επισημάνουν την ελληνική κυριαρχία στον χώρο. Η ελληνική αντίδραση ήταν έντονη αλλά αναγκαία, καθώς οι Τούρκοι παραβιάζουν τα Ελληνικά σύνορα συχνά –πυκνά και απροκάλυπτα. Εξάλλου, κάτω από το νερό δεν μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση, όπως συμβαίνει στον αέρα, οπότε η αποχώρηση των τουρκικών υποβρυχίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ήταν μόνο προσωρινή.

Κινήσεις σκοπιμότητας από τους Τούρκους


Η κίνηση των τουρκικών υποβρυχίων έχει ως στόχο την αμφισβήτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Γι’ αυτό και η άμεση κινητοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) θεωρήθηκε απαραίτητη.

Τι αναφέρει το υπόμνημα


Στο υπόμνημα του ΓΕΕΘΑ αλλά του υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζεται η δραστηριότητα των τουρκικών υποβρυχίων, ενώ σημειώνονται και οι πρόσφατες δηλώσεις περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης. Ενώ, τονίστηκε πως οι συμπεριφορές αυτές είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και δεν αρμόζουν στις αντιλήψεις του σύγχρονου δυτικού κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ