ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο προϋπολογισμός για το 2017

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. |
Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο προϋπολογισμός για το 2017
 Ο νέος Προϋπολογισμός 2017 με τα μέτρα που προβλέπει, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υποταγμένη πλήρως στις εντολές των υπερεθνικών αφεντικών της ευρωζώνης, η κυβέρνηση προχωρά σε πρόσθετη φοροεπιδρομή ύψους 2,5 δισ. σε βάρος κυρίως λαϊκών στρωμάτων (1 δισ. άμεσοι και 1,5 δισ. έμμεσοι φόροι) ενώ με τον ΕΝΦΙΑ θα αφαιρέσει 3,1 δισ. κυρίως από τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. 

Εκτός από μισθωτούς και συνταξιούχους που αποτελούν μόνιμα φορολογικά υποζύγια, υψηλότερους φόρους καλούνται να πληρώσουν το 2017 οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από την άλλη, η φορολογία των κερδών μειώνεται, ενώ παραμένει ανοιχτή η μεγάλη τρύπα των εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τις λίστες φοροφυγάδων τύπου Λαγκάρντ, Μπόγιαρνς, κ.ά.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να συγκαλύψει την αντιλαϊκή της πολιτική, επιχειρεί με ψίχουλα του «επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης» να καταλαγιάσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Ωστόσο το «πρωτογενές πλεόνασμα» 1,8% του ΑΕΠ που επαίρεται ότι πέτυχε, είναι «αιματοβαμμένο». Αποτελεί «πλεόνασμα» φτώχειας, ανεργίας, συρρίκνωσης κοινωνικών δαπανών και παραγωγικής παρακμής.

Από την άλλη, ο ελληνικός λαός καλείται το 2017 να πληρώσει για τοκοχρεολύσια πάνω από 15,5 δισ. περικόπτοντας ταυτόχρονα κονδύλια σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, ανάπτυξη, κ.ά. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά το Γ’ Μνημόνιο, παίζει το ανούσιο σίριαλ της «σκληρής διαπραγμάτευσης» για τη ρύθμιση του χρέους επιστρατεύοντας τις… κούφιες υποσχέσεις Ομπάμα.!!

Συνοδοιπόροι του νέου Προϋπολογισμού είναι το νέο «πακέτο» μνημονιακών μέτρων, που αφορούν τα «εργασιακά» (κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις, κ.ά.), η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» με προώθηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η ένταξη για εκποίηση – όσων ΔΕΚΟ έχουν απομείνει και δημόσιας περιουσίας – στο νέο υπερ-Ταμείο υπό τον έλεγχο των δανειστών, καθώς και η παράδοση των δημοσίων εσόδων στην λεγόμενη «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» υπό τον έλεγχο επίσης των δανειστών.

Η ΛΑ.Ε. είναι ριζικά αντίθετη στην πολιτική φτωχοποίησης του ελληνικού, λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας και ουσιαστικής κατάργησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η ζωή δείχνει ότι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική εξόδου από την κρίση είναι η κατάργηση της λιτότητας και των Μνημονίων, η αναστολή πληρωμής του χρέους με στόχο τη διαγραφή του, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και η εθνικοποίηση των τραπεζών, ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας κ.ά., ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην οικονομική ανάκαμψη, την κοινωνική και πολιτιστική αναγέννησης της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ