ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. |
 Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μπουν στις διαγωνιστικές ομάδες προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στην επίσημη έναρξη, παραβρεθηκαν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος και η σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Γεωργία Σπάλα.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κάθε Σάββατο 4.00 – 6.00 μ.μ. για το Γυμνάσιο και 6.00 – 8.00 μ.μ. για το Λύκειο, με υπεύθυνους καθηγητές τους Νταβέα Θεμιστοκλή, Νόκα Γιώργο, Κωστάκη Ονούφριο και βοηθούς καθηγητές τους Τσώνη Γρηγόριο και Καραβλίδη Αλέξανδρο. 

Ο πατήρ Σωτήριος Μαστέας, ο οποίος έχει διακριθεί με τις ομάδες του στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως καθοδηγητής – προπονητής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.
Στο 2ο Γυμνάσιο προετοιμάζονται οι μαθητές για τις κατηγορίες:
α) Γυμνασίου
β) Λυκείου (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) και
γ) Open Γυμνασίου
Οι μαθητές οι οποίοι έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν, έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία μέσα από δύο δοκιμασίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, π. Σωτήριο Μαστέα και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του 2οΓυμνασίου Καλαμάτας (http://2gym-kalam.weebly.com/).
Επίσης, στο πλαίσιο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής λειτουργεί ομάδα μαθητών στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ελένη Λιανού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ