Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Πε.Συ Πελοποννήσου: Ορθά δεν δώσαμε το λόγο στους δημάρχους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. |
Πε.Συ Πελοποννήσου: Ορθά δεν δώσαμε το λόγο στους δημάρχους
 Την απόφαση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να μην δώσει το λόγο στους δημάρχους της Περιφέρειας στη διάρκεια της συνεδρίασης που αφορούσε τη διαχείρηση των στερεών αποβλήτων, επιδοκιμάζει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πρόσκειται στην παράταξη του Π. Τατούλη. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την αντίδραση άλλων περιφερειακών παρατάξεων που την καταδίκασαν.

Συγκεκριμένα σε ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρεται:
«Με την παρούσα επιστολή και μετά από εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προς τον Πρόεδρο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 από μεμονωμένους εκπροσώπους Δημοτικών αρχών. Οι συμπεριφορές αυτές προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους περιφερειακούς συμβούλους στο σύνολό τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές. Επιδοκιμάζει την απόφαση του Προέδρου του να μην τους δοθεί ο λόγος, μη αποδεχόμενος τον εκβιασμό που του ασκήθηκε και μάλιστα από μη μέλη του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει ότι οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους πολίτες που εκπροσωπούμε και τονίζει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δήμων της Πελοποννήσου».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ