ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η ετοιμότητα του προσωπικού συνέβαλλε σημαντικά στην επιτυχία των ασκήσεων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. |
Η ετοιμότητα του προσωπικού συνέβαλλε σημαντικά στην επιτυχία των ασκήσεων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου
Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας πραγματοποίησε ασκήσεις μερικής εκκένωσης των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2016.
Στις 22 Νοεμβρίου έλαβε χώρα άσκηση στη Ν.Μ.Ναυπλίου με την κωδική ονομασία «Δαμάλας» και στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση στη Ν.Μ.Άργους με την κωδική ονομασία «Φάλκης», στο πλαίσιο της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων «Σώστρατος» (Κόκκινο Επίπεδο) των νοσηλευτικών μονάδων.
Στόχος των ασκήσεων «Φάλκης» και «Δαμάλας» ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου σε έκτακτες καταστάσεις. Βάση των σεναρίων, σεισμός έπληξε τις δύο πόλεις και χρειάστηκε μερική εκκένωση των νοσηλευτικών μονάδων, απεγκλωβισμός ασθενών από τις κλινικές και μεταφορά τους σε ειδικές προσωρινές μονάδες (σκηνές), καθώς και διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Η συμμετοχή, η ετοιμότητα και η ανταπόκριση του προσωπικού ήταν μεγάλη και συνέβαλλε σημαντικά στην επιτυχία των ασκήσεων. 
Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία και η ΙΒ’ Μεραρχία Πεζικού. Τις ασκήσεις παρακολούθησαν ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο ιατρός Δημόσιας Υγείας, Δ/ντης ΕΣΥ, κ. Νικόλαος Μίχος και ο εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ, κ. Κωνσταντίνος Καρζής .

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΛΩΚΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ