ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για ναρκωτικά όπλα και αρχαιότητες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. |
Συλλήψεις στην Μεσσηνία για ναρκωτικά όπλα και αρχαιότητες
Συνελήφθησαν, χθες 1.11.2016 το πρωί, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 61 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα. 
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, χθες (1.11.2016) το πρωί, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία του 59χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -610- γραμμαρίων,

· τμήμα πήλινου αμφορέα «λαιμός αμφορέα»,

· ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -961- γραμμαρίων και

· ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 61χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους -50- εκατοστών περίπου, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -18- γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού -74- γραμμαρίων.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, την όποια διαχειρίζονταν από κοινού ο 59χρονος και ο 61χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.857- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) αεροβόλο περίστροφο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Το τμήμα πήλινου αμφορέα, επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο και κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ