ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση απάντηση του ΠΑΜΕ Αργολίδας στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣΑ - ΡΕΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. |
Ανακοίνωση απάντηση του ΠΑΜΕ Αργολίδας στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣΑ - ΡΕΑ
 Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία(!) ακόμα και για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, η ανακοίνωση της 4μελούς πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣΑ – ΡΕΑ και όχι του Σωματείου Εργαζομένων όπως σκοπίμως γράφηκε, να ζητούν από τον κόσμο να μη συμμετέχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης.


Αντί να εγκαλούν το Π.Α.ΜΕ. θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν  έκαναν τίποτα για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Να απαντήσουν γιατί:

Δεν απαίτησαν την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση;

Τί θέση έχουν για την εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας, απέναντι σε εργαζομένους και εργαζόμενες που τους επιβλήθηκε εκ περιτροπής εργασία δύο ή και πέντε ημέρες το μήνα;
Τι προσπάθεια έκαναν και κάνουν για τη διεκδίκηση  μέτρων στήριξης των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί έως την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου;

Γιατί δεν εξαντλούν μέσα  από συλλογικές διαδικασίες κάθε κινηματικό και θεσμικό μέσο για τα παραπάνω;

Γιατί υπονόμευσαν τη μαζική παρουσία των εργαζομένων στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας όπως είχε συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση;

Γιατί δεν ενημερώνουν σε τακτά διαστήματα με Γ.Σ., για την κατάσταση που υπάρχει και επικρατεί και συλλογικά να αποφασίζεται κάθε ενέργεια που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Μιλούν για διάσπαση αυτοί που συνειδητά την προωθούν, στηρίζοντας με λύσσα τις αποφάσεις της Διοίκησης τη ΕΑΣ, που στοχεύουν στη δημιουργία σύγχυσης, ιντρίγκων και αντιπαλοτήτων μεταξύ των εργαζομένων.
Η ενότητα της εργατικής τάξης σφυρηλατείτε στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας και υπερασπίζοντας χωρίς εκπτώσεις τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι στα γραφεία και τα σαλόνια των εργοδοτών.

Έχουν περίσσιο θράσος όταν μιλούν για αγώνες, γιατί αγώνας σημαίνει:

·        Να παλεύεις κάθε μέρα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, να συγκρούεσαι με την εργοδοσία σε χώρους δουλειάς που προσπαθεί να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα.
·        Καθημερινά να υπερασπίζεσαι, να προβάλεις και να διεκδικείς από κάθε αρμόδιο (εργοδότη, Κράτος, Τοπικές Αρχές) τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των συναδέλφων σου, συνολικά της εργατικής τάξης.
·        Να αγωνίζεσαι συνεχώς για την ενότητα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να προσπαθείς για την ενότητα διαφορετικών κλάδων, για την κοινή δράση αφού κοινός είναι ο αντίπαλος και η αντεργατική επίθεση αφορά όλους.
·        Να προσπαθείς ακούραστα για να σπάσεις τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων ,που χρόνια τώρα καλλιεργούνται, για να μην υπάρχει ενιαία και δυναμική απάντηση.
·        Να είσαι διπλά στους άνεργους, να παλεύεις στο πλευρό τους, να πρωτοστατείς στο αγώνα για την διεκδίκηση αιτημάτων που θα απαλύνουν τις οδυνηρές συνέπειες της ανεργίας.
·        Να υπερασπίζεσαι και να διεκδικείς οργανωμένα το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να εργάζεται και υποχρέωση κάθε κοινωνίας να έχει θέσεις εργασίας για όλα τα μέλη της.
·        Να εκφράζεις έμπρακτα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη σου στους εργαζομένους που βρίσκονται στο στόχαστρο και βιώνουν την επιθετικότητα της εργοδοσίας. Να οργανώνεις κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις συμπαράστασης.
·        Να προστατεύεις τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αντιμετωπίζουν την εκδικητικότητα της εργοδοσίας  και να απαιτείς δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στη βάση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας.
·        Να στερείσαι και να δίνεις από το υστέρημά σου, ενισχύοντας πρωτοβουλίες αλληλεγγύης όπως συλλογή τροφίμων, δωρεάν Λαϊκά Φροντιστήρια, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από την εμπορευματοποιημένη Παιδεία, εκδηλώσεις ψυχαγωγίας (π.χ. παιδικές γιορτές, θεατρικές παραστάσεις κτλ ) για τα παιδιά των ανέργων και όχι μόνο.
·        Να αναδεικνύεις τις αιτίες που προκαλούν τα τεράστια και ασφυκτικά προβλήματα των εργαζομένων και να οργανώνεις την πάλη ενάντια στη μήτρα που τα γεννά.
Με όλα τα παραπάνω, την πάλη και τους αγώνες που σφυρηλατούν την ενότητα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, φυσικά και στην ΕΑΣΑ – ΡΕΑ, καμιά σχέση δεν είχε και δεν έχει η 4μελής πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.

 Η μόνη αγωνία τους είναι η εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους.
Όσο αφορά το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αποφάσισε η Γ.Σ. και μας καλούν να σεβαστούμε ,απλά παραθέτουμε παρακάτω το αίτημα για την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Πειραιώς 1-Αθήνα Τ.Κ 10552 Τηλ:210-5221137 Fax: 210-5238163
site: www.trofimapota.gr        e-mail:poeygtpn@gmail.com
      Αρ.Πρωτ: 277                                                         Αθήνα 12/9/2016


  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
  Υπουργείο Εργασίας Γρ.Υπουργού


Στις 31/8/2016 όπως ήδη θα ξέρετε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από μεγάλη πυρκαγιά το εργοστάσιο χυμοποίησης και τυποποίησης χυμών «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» στην Αργολίδα.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως ορίσετε άμεσα τριμερή συνάντηση μετά και από απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων  του Σωματείου ΕΑΣ Αργολίδας ανάμεσα στο Υπουργείο, την Ομοσπονδία, το Σωματείο και την εταιρεία με τα παρακάτω θέματα

·        Επαναλειτουργία όλων των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
·        Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης.
·        Στήριξη της πολιτείας στην προσπάθεια αυτή για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την εταιρεία είναι …………και fax……. το Σωματείο Αργολίδας (Πρόεδρος …………τηλ………) και fax……


                                                                       Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                                                                                                    

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

Το Π.Α.ΜΕ. άλλωστε είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης και θα συνεχίσει να μάχεται με συνέπεια για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και φυσικά και των εργαζομένων στην ΕΑΣ – ΡΕΑ. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, από την ίδρυση του έως σήμερα με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και δεν θα απολογηθεί στους ¨πράκτορες¨ της εργοδοσίας στις τάξεις των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και συνδικαλίστρια ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα ή όχι με το Π.Α.ΜΕ., κάθε εργατικό σωματείο και μαζικό φορέα του κινήματος, να καταδικάσει στη συνείδηση και στην πράξη, κάθε προδοτική δύναμη των συμφερόντων των εργαζομένων όπως την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου της ΕΑΣ- ΡΕΑ.

Να συμμετέχουν μαζικά στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ,  την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου για να σχεδιάσουμε  και να οργανώσουμε την πάλη  για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας (μπροστά και στη νέα επίθεση που ετοιμάζει Κεφάλαιο και κυβέρνηση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα) και στην εκδήλωση συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί για τους εργαζομένους  της ΕΑΣΑ – ΡΕΑ που ζουν με τις οικογένειες τους 2 μήνες τώρα, αντιμέτωποι με την ανασφάλεια λόγω της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου ΄΄ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ΄΄ μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 31/8. 


           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του Π.Α.ΜΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ