ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Π. Χρηστίδης:Έχει φτάσει η ώρα να δείξουμε ότι μια Κυβερνώσα Κεντροαριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. |
Π. Χρηστίδης:Έχει φτάσει η ώρα να δείξουμε ότι μια Κυβερνώσα Κεντροαριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων
Συνέντευξή παραχώρησε ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης στην Κόντρα news όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πώς αποτιμά το κόμμα σας την επίσκεψη Ομπάμα ; Συμμερίζεστε τη θετική επιρροή του στην ελάφρυνση του χρέους; 

Η ομιλία του Προέδρου Ομπάμα ανέδειξε, ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαντικά θέματα, τον πυρήνα του προβλήματος της ευρωπαϊκής πολιτικής αυτή τη στιγμή: Οι πολιτικές λιτότητας φτωχοποιούν τους λαούς, δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή. Αυτές οι εμμονές προκαλούν τυφλή αντίδραση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτή την αντίληψη πρέπει να ανατρέψουμε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Φυσικά, κάθε δήλωση που στηρίζει τα εθνικά μας συμφέροντα είναι θετική, όμως αυτό προϋποθέτει και τη δικιά μας εθνική στρατηγική, η οποία δε μπορεί να επαφίεται μόνο στα ευχολόγια ξένων ηγετών. 

Εσείς τι τελικά πιστεύετε ότι θα γίνει στη διευθέτηση του χρέους; Θα υπάρξει λύση μέσα στο χρόνο; 

Η Φώφη Γεννηματά, με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, επανειλημμένως έχει θέσει το ζήτημα διευθέτησης του χρέους ως καίριο βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, όμως, ο κ Τσίπρας έχει ήδη υπογράψει χρονοδιάγραμμα ρύθμισης του χρέους και αυτό δεν περιλαμβάνει αλλαγές εντός του 2016. Επομένως, όσο η Κυβέρνηση ποντάρει στη ρύθμιση του χρέους, τόσο η ελπίδα για ανασυγκρότηση της οικονομίας, θα μετατρέπεται σε λεπίδα των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. 

Πέρα όμως κι από το χρέος τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να αντιστραφεί το κλίμα; Εσείς έχετε σχέδιο που θα μπορούσε να μπει άμεσα σε εφαρμογή; 

Η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησε σ ένα μνημόνιο που δεν βγαίνει. Και αυτόν τον λογαριασμό, καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, με συνεχή φορολογικά μέτρα, περικοπές σε συντάξεις, αυξήσεις στις εισφορές, ασφυξία στην πραγματική οικονομία. Πρώτα από όλα χρειάζεται μια νέα βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές μας. Στη συνέχεια, κύρια προτεραιότητα μας, αποτελεί η λειτουργία της αγοράς. Γι αυτό δίνουμε βαρύτητα στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους κάθε οικογένειας. Καταθέσαμε μια σειρά μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων στεγαστικών δανείων, όπως επίσης, σειρά μέτρων για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των εισφορών των νέων ασφαλισμένων. 

Πώς βλέπετε το γεγονός ότι στο δείπνο στο Προεδρικό για τον Ομπάμα δεν προσκλήθηκαν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης; 

Αυτό είναι το Πρωτόκολλο επίσκεψης και επομένως κάθε πολιτικό σχόλιο περιττεύει. 

.Όλα αυτά που γράφονται κι ακούγονται περί σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ , ισχύουν; 

Κάθε εβδομάδα ακούμε και ένα διαφορετικό σενάριο που αφορά τη Συμπαράταξη. Άλλοτε αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε τη ΝΔ. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, διότι δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους υπαίτιους του διχασμού του λαού. Εμείς είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όσους απογοητεύτηκαν από την συνεχιζόμενη Κρίση, με όσους ψάχνουν μια νέα πρόταση, με όσους πιστεύουν ότι οι Έλληνες μπορούν. 

Ο σχεδιασμός για κοινή κάθοδο μέσω συναινέσεων με ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι είναι ακόμη στο τραπέζι σας; 

Η πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τα κόμματα και τα κινήματα της Κεντροαριστεράς είναι διαρκής. Έχει φτάσει η ώρα να δείξουμε ότι μια Κυβερνώσα Κεντροαριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στις Εθνικές Εκλογές. Η ισχύς εν τη ενώσει. 

Εσωτερικά όμως έχετε προβλήματα. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις όπως αυτή του Ευ. Βενιζέλου για το ΕΣΡ και μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος σας. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι υγιές. 

Τα πετυχημένα κόμματα βασίζονται στον αλληλοσεβασμό των στελεχών και φυσικά στην αποδοχή των αρχών της πλειοψηφίας και μειοψηφίας. Κάθε στέλεχος οφείλει να καταθέτει την άποψη του και φυσικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος που είναι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Συμπαράταξης. 

Το ΠΑΣΟΚ όταν κι εφόσον γίνουν εκλογές μπορεί να επιστρέψει σε διψήφιο αριθμό; 

Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα με στόχο, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναλύοντας τα μηνύματα της επαφής με τους πολίτες, προκύπτει ότι πολλοί από όσους παρασύρθηκαν από τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό και τα εύκολα λόγια, ζητούν την εθνική συναίνεση και συνεννόηση που προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ταυτόχρονα, επανασυνδεόμαστε με ακροατήρια που απείχαν τα προηγούμενα χρόνια, διαμορφώνοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Στις επόμενες εκλογές, η θετική έκπληξη θα είναι και πάλι η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ