ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Με "Χριστουγεννιάτικο Αναλόγιο"... έκλεισε τη φετινή χρονιά το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. |
Με "Χριστουγεννιάτικο Αναλόγιο"... έκλεισε τη φετινή χρονιά το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους
 Η φετινή  εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Άργους είχε τίτλο "Χριστουγεννιάτικο Αναλόγιο"... Ένα αναλόγιο διανθισμένο με βυζαντινούς ύμνους σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα με παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας και επίκαιρα χριστουγεννιάτικα κείμενα.

Στην αρχή, το λόγο έλαβε ο φιλόλογος και φίλος του Λυκείου μας, κος Γιώργος Τασιάς που μίλησε για την αναγκαιότητα των εθίμων στη σημερινή "ανεόρταστη" εποχή και μας θύμισε τη βαθιά επιθυμία του ανθρώπου, που δεν είναι άλλη από... "τη δίψα του για ουρανό".

Στη συνέχεια, μέλη των χορευτικών μας ομάδων παρουσίασαν το διήγημα του πεζογράφου Τάκη Δόξα, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ταρατόρη.

Στο δεύτερο μέρος,η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου μας και ο Βυζαντινός χορός του καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους έψαλαν ύμνους και κάλαντα της εορτής των Χριστουγέννων, υπό τη διεύθυνση του ακούραστου δασκάλου μας κυρίου Ιωάννη Χαβιαρλή.
Η Μαρία Γκολφινοπούλου απέδωσε γλαφυρά αποσπάσματα από διηγήματα του Ανδρέα Καρκαβίτσα και του Φώτη Κόντογλου. 

Θα ήταν όμως παράλειψη όμως να μην αναφέρουμε τα παιδιά της ορχήστρας μας που με μεράκι συνεχίζουν την παράδοση: Βαγγέλης Μητροσύλης(κρουστά), Γιώργος Αργυράκης(λαούτο), Αγάπη Μητσοπέτρου(σαντούρι), Μάριος Κραχάλιος, Νικόλας Κιντής και Στυλιανός Ντεβές(κανονάκι), Θανάσης Κρανάσιος(βιολί) και Δημήτρης Μαρίνης (κλαρίνο).

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συντελεστές της εκδήλωσης και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή της και ιδιαιτέρως τον Ελληνικό Ερυθρό- Σταυρό Παράρτημα Άργους, το Δ.Σ. και τις εθελόντριες που και φέτος βοήθησαν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον πιο αισιόδοξο τρόπο: με τα "παινέματα" της Χίου από τη χορωδία μας που πραγματικά ενθουσίασαν το κοινό! 

Όλοι έφυγαν με "ζεσταμένες" τις καρδιές για τη γέννηση του Θεανθρώπου και "γλυκιασμένοι" από τα γλυκίσματα που προσφέρθηκαν από τις κυρίες του Δ.Σ. στην έξοδο. 

Ευχόμαστε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές όλων μας! Και του χρόνου!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ