ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Γαβρόγλου στην Ερώτηση Ανδριανού για την εξέταση των ενστάσεων για μετεγγραφή φοιτητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. | |
Απάντηση Γαβρόγλου στην Ερώτηση Ανδριανού για την εξέταση των ενστάσεων για μετεγγραφή φοιτητών
 Στην 1011/8-11-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα την εξέταση των ενστάσεων για μετεγγραφή φοιτητών, απάντησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2016-7 ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.4332/2015 (ΦΕΚ 76Α') 'Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας... και άλλες διατάξεις', όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην εγκύκλιο 'Μετεγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2016-7'.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής και έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, οι αιτούντες είχαν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θεραπείας.

Περαιτέρω, αναφέρουμε ότι αυτό το χρονικό διάστημα οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από Τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τη διαδικασία του άρθρου 24 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999 ΦΕΚ 45Α').

Επίσης, επισημαίνουμε ότι ειδικά για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας σε αριθμό μορίων μετεγγραφής που ισούνται ή υπερβαίνουν την ανώτατη μοριοδότηση που είναι δυνατόν να λάβει υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και άνω) η ανωτέρω επιτροπή έχει το δικαίωμα μετά την κύρωση του πίνακα δικαιούμενων μετεγγραφή, να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.

Τέλος αναφέρουμε ότι τα αιτήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών συνιστούν αρμοδιότητα των Ιδρυμάτων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ