ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κρύο και παγετός – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού έως το Σαββατοκύριακο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. |
Κρύο και παγετός – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού έως το Σαββατοκύριακο
 Σε ισχύ και την Τετάρτη το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες στα νησιά το ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, τα χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο και ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνή χιονόπτωση προβλέπεται στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια, όπου στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, κατά τόπους, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, κατά τόπους, η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ωστόσο γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αλλά και τις προσεχείς ημέρες μέχρι το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανόν να χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα δυτικά, ανατολικοί-νοτιοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά, βόρειοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ο παγετός θα είναι κατά τόπους αισθητός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας, στην Κρήτη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βροχή ή χιονόνερο προβλέπονται στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά και 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο παγετός κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στα ανατολικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τα ορεινά-ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Τέλος, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από νότιες με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, ωστόσο στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ