ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ασφαλές και επισκέψιμο και πάλι το ιστορικό σπήλαιο Κεφαλαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. |
Ασφαλές και επισκέψιμο και πάλι το ιστορικό σπήλαιο Κεφαλαρίου
Ένα μεγάλο έργο υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο ιστορικό σπήλαιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου.

Το έργο προέβλεπε την αντιστήριξη των πρανών από κατακρημνίσεις καθώς στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει και θύμα, μια νεαρή γυναίκα, από πτώση πέτρας. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 310.000€
Λίγα λόγια για τα σπήλαια Κεφαλαρίου

Πρόκειται για δύο σπήλαια που βρίσκονται στην Αργολίδα, στο νότιο άκρο της πεδιάδας του Άργους, περίπου 8 χλμ. βόρεια της Λέρνας. Οι έρευνες που έχουν γίνει στα σπήλαια από τους Γερμανούς έχουν αποκαλύψει σημαντική ποσότητα Νεολιθικής κεραμεικής. Έχουν εντοπιστεί στρώματα Νεότερης Παλαιολιθικής και Μεσολιθικής Εποχής, στα οποία βρέθηκαν λίθινα εργαλεία και μικρολιθικά αντικείμενα.
Η πλειοψηφία, όμως, των ευρημάτων χρονολογείται στη Μέση Νεολιθική περίοδο, ενώ λιγοστά μπορούν να τοποθετηθούν στην Πρωτοελλαδική και Μεσοελλαδική Εποχή, όπως και στη Γεωμετρική και Κλασική περίοδο. Τα σπήλαια αναφέρονται από τον Παυσανία και ως τόποι αφιερωμένοι στο Διόνυσο και τον Πάνα. Στα νεότερα χρόνια η μία από τις σπηλιές διαρρυθμίστηκε σε εκκλησία της Παναγίας Κεφαλαριώτισσας.
Το Κεφαλάρι λοιπόν άλλαξε σελίδα με το απαραίτητο αυτό έργο και το φημισμένο σπήλαιο ειναι και πάλι ασφαλές και επισκέψιμο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ