ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων "Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ" τίμησε την μνήμη του Αγίου Αναστασίου στην Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. |
Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων "Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ" τίμησε την μνήμη του Αγίου Αναστασίου στην Αθήνα
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από τον Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων "Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ" σήμερα την 1η Φεβρουαρίου εορτής της μνήμη του, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη στο κέντρο της Αθήνας, όπου και φυλάσσεται η Αγία Εικόνα από το 1950. Τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτη Π. Χρυσοστόμου Ευστρατίου ο οποίος με μεστό συγκινητικό λόγο μετέφερε νοερά τη σκέψη των απόδημων Ναυπλιέων στην πατρίδα.
Μαζί του συλλειτούργησαν οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Ναυπλιείς Π. Ελισσαίος Σουλιές και Π. Νικόδημος Τουρλούκης. Τους ύμνους απέδωσε η παγκοσμίως φήμης ανδρική τετραφωνική χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Ν. Βάλσαμου.
 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπής περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων δια των οδών Ιερός Ναός, Παρνασσού, Παπαρηγοπούλου, Πραξιτέλους, Ιερός Ναός. Πλήθος κόσμου Ναυπλιέων και φίλων του Ναυπλίου ακολούθησαν την Ιερά Εικόνα με καταφανή συγκίνηση-συνδετικό κρίκο με τ'Ανάπλι.
 Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Πρόεδρος Κ. Κολόκας και τα μέλη του Δ.Σ δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος Κων/νος Κολόκας με συγκινητικό λόγο μετέφερε τη σκέψη των Ναυπλιωτών την ώρα αυτή στ' Ανάπλι αγγίζοντας τις καρδιές των παρευρισκόμενων πατριωτών μας κάνοντας και τον απολογισμό της χρονιάς. Κατόπιν ο κ. Κολόκας έδωσε το λόγο στη Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Ναυπλιέων κυρία Μαρία Ράλλη η οποία παρευρέθη στις εκδηλώσεις και εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη του Συλλόγου και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου προς τους απόδημους Ναυπλιείς. Κατόπιν μεστό χαιρετισμός απηύθυνε ο πρόεδρος του αδερφού Συλλόγου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" κ. Θ. Σπαντιδέας.
Στο τέλος των ομιλιών ο ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ηλίας Κρίπας, ανέγνωσε μηνύματα των Βουλευτών Νομού Αργολίδος προς τους απόδημους Ναυπλιείς του Σύριζα κ. Ι. Γκιόλα, της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Ανδριανού και του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Μανιάτη. Ακολούθως μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τους ιερείς ακολούθησε η κοπή της από τον Πρόεδρο ευχόμενος σε όλους Καλή Χρονιά.
Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων κα Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος κ. Σπαντιδέας και μέλη του αδερφού Συλλόγου ο "ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ", η κυρία Εριέτα Καραγιάννη Χαμηλοθώρη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αττικής, η κυρία Μαρία Ζηλεμένου Προέδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Αργολίδος, ο κ. Γ. Διδασκάλου πρώην Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου και έγκριτη δημοσιογράφος κυρία Άννα Παναγιωταρέα και άλλα εξέχοντα μέλη συμπολιτών μας που λαμπρύνουν την Αθηναϊκή κοινωνία

Για το Δ.Σ,
Κ. Κολόκας Πρόεδρος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ