ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Γιάννης Γκιόλας: Ρεκόρ επισκεπτών καταγράφηκε το 2016 στην Ελλάδα - Aκόμη καλύτερη θα είναι η φετινή σαιζόν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Ρεκόρ επισκεπτών καταγράφηκε το 2016 στην Ελλάδα - Aκόμη καλύτερη θα είναι  η φετινή  σαιζόν
 Από το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα γίνονται γνωστά ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με το τουριστικό ΄΄ρεύμα΄΄ προς την Ελλάδα, όπως αυτά άλλωστε αναφέρθηκαν στην πρόσφατη , κοινή, συνέντευξη τύπου της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι.

«Πετύχαμε τους στόχους το 2016. Είχαμε αύξηση 10% των τουριστών υψηλού εισοδήματος και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο κ. Ταλέμπ Ριφάι αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο κλάδος για την ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για την Ελλάδα είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Δεν το λέω ως φιλοφρόνηση, δύο - τρία χρόνια πριν όλοι περίμεναν η χώρα να διαλυθεί”. Σημείωσε ότι “Πολλά μένει να γίνουν, ωστόσο, σήμερα, κανείς πλέον δεν μιλά για κατάρρευση. Η χώρα έχει κάνει πολλά. Και ο τουρισμός έχει συνεισφέρει σε αυτό”. Και συμπλήρωσε “Το συζητήσαμε άλλωστε και με τον πρωθυπουργό αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε όλες τις χώρες του Νότου, π.χ. στην Ισπανία, ο τουρισμός έχει βοηθήσει τις κοινωνίες να υπερβούν δυσκολίες”.

Εντυπωσιακό ρεκόρ, η νέα σεζόν θα είναι πολύ καλή
Σύμφωνα με τον κ. Ριφάι, “το ρεκόρ των 27,5 εκατ. τουριστών της Ελλάδας είναι ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο αντιπροσωπεύει διπλάσιο ρεκόρ ανάπτυξης, ενώ και το 2017 αναμένεται να είναι μια εντυπωσιακή χρονιά. Σύμφωνα με τους επτά μεγαλύτερους tour operators, όπως η TUI και η Thomas Cook, οι προκρατήσεις έχουν αυξηθεί από 15% έως 45%, κι αυτό δείχνει πως η σεζόν θα είναι πολύ καλή. Το 25% του ΑΕΠ στη χώρα είναι στον τουρισμό και το 1/5 του εργατικού δυναμικού είναι στον κλάδο. Το τι συμβαίνει ή όχι στον τουρισμό, έχει εθνικό αντίκτυπο».

GfK: Σε μεγάλο νικητή της φετινής τουριστικής περιόδου εξελίσσεται η Ελλάδα


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς της Γερμανίας, την Gesellschaft für Konsumforschung (GfK), η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδειχθεί στον μεγάλο νικητή μεταξύ των τουριστικών προορισμών τους οποίους επιλέγουν οι Γερμανοί για το 2017. Καμία άλλη τουριστική χώρα δεν έχει τέτοια άνοδο στις κρατήσεις από τη Γερμανία όπως η Ελλάδα. Σε σύγκριση μάλιστα με το 2012, τη χρονιά με τη μεγαλύτερη πτώση τους, ο αριθμός των κρατήσεων έχει τριπλασιαστεί. Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών για τις φετινές διακοπές τους, οι πωλήσεις για την Τουρκία δεν ανακάμπτουν και μέχρι τον Ιανουάριο ήταν μειωμένες στο μισό σε σχέση με το 2016.

«Η Ελλάδα ξεκάθαρα επωφελείται από αυτό, όπως και η Αίγυπτος», δήλωσε η Ντέρτε Νόρντμπεκ, διευθυντικό στέλεχος της GfK, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Οι θερινές κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα ήταν έως τα τέλη Ιανουαρίου κατά 67% υψηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και η χώρα έχει πλέον αντικαταστήσει την Τουρκία ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους, δήλωσε η κ. Νόρντμπεκ, επικαλούμενη στοιχεία από ταξιδιωτικά πρακτορεία και διαδικτυακές πύλες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ