ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μαραθώνιο αλά Γαλλικά «έτρεξε» το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:48:00 μ.μ. |
Μαραθώνιο αλά Γαλλικά «έτρεξε» το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου
 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλικής Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Σαράφη στο ξενοδοχείο Mainalon Resort στην Τρίπολη. 

Μικροί και μεγάλοι γαλλόφωνοι και λάτρεις της γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας «έλαβαν θέσεις» από νωρίς προκειμένου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας διαβάζοντας αποσπάσματα από το έργο της Marguerite Duras «Dix heures et demie du soir en été». Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 από την κ. Πάνυ Σαράφη, μεταφράστρια, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου Σαράφη, η οποία μίλησε για τη ζωή και τα δύσκολα χρόνια της γαλλίδας συγγραφέως και παρουσίασε το έργο στο κοινό.

Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στην κ. Μαριλένα Κουζίνη, συντονίστρια δράσεων EDIC Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία, μετά από μια σύντομη περιγραφή του σκοπού των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, τα οποία ως εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προάγουν, μεταξύ άλλων, την πολυγλωσσία, μίλησε για τη Γαλλοφωνία και τη γαλλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα εξήρε τη σπουδαιότητα εκμάθησης των επίσημων ευρωπαϊκών γλωσσών, καθώς αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τους μαθητές, για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Ενωμένη Ευρώπη των 27 κρατών-μελών και των 24 επίσημων γλωσσών. Στο χώρο της εκδήλωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου, το EUROPE DIRECT εφοδίασε τους συμμετέχοντες με πλούσιο έντυπο υλικό στη γαλλική γλώσσα που διατίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, τόλμησαν να διαβάσουν αποσπάσματα του έργου με αυτή την ιδιαίτερη προφορά που χαρακτηρίζει τη γαλλική γλώσσα και μοιραστήκαν την αγάπη τους για τη γαλλικό πολιτισμό. Και του χρόνου!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ