Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | |
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής στο Ναύπλιο (βίντεο)
 H Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής εορτάστηκε φέτος με κάθε λαμπρότητα στο προσφάτως ανακαινισμένο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής, στην περιοχή Άριας Ναυπλίου την Πέμπτη 20 και  Παρασκευή 21 Απριλίου 2017.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας γύρω από το Μοναστήρι. Στις ακολουθίες παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης.
Οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής ήταν η συντήρηση και αποκατάσταση του Καθολικού καθώς και η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός της βορειδυτικής πτέρυγας της μονής και η απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής της, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τη συνοδεία των μοναχών.
Παράλληλα, στοχεύει στην διάσωση του μνημείου και στην σταδιακή επαναλειτουργία της μονής, η οποία ανήκει σε ένα δίκτυο σημαντικών ιστορικών ναών και μονών της περιοχής του Δήμου Ναυπλιέων. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.980.000,00 €.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ