ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μπροστά στο 4ο Μνημόνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. |
Μπροστά στο 4ο Μνημόνιο
Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου,
Δικηγόρου
Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ
Μέλους του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.
Πολιτευτή Αργολίδας Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγει νέους ορίζοντες στη δημαγωγία. Αφού οι συνέταιροι του θράσους και της εξαπάτησης καταδημαγώγησαν τον Ελληνικό λαό, ξιφουλκώντας , τις «ηρωϊκές εποχές» της αντι-μνημονιακής εκστρατείας τους , εναντίον των μνημονίων και κατόρθωσαν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, εν μέσω παλινωδιών και υπαναχωρήσεων , με τις ενέργειές τους και τις παραλήψεις τους καταδικάζουν την Ελληνική κοινωνία σε μια ζοφερή πραγματικότητα χωρίς ελπίδα. 

Εν μέσω αστοχιών , ακατάσχετης φλυαρίας και λογοκοπικής πλειοδοσίας χωρίς αντίκρισμα, οδήγησαν την χώρα σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο, χωρίς μάλιστα καμία χρηματοδότηση, το οποίο έφεραν στη Βουλή για ψήφιση, κάνοντας κυριολεκτικά πρωτοφανείς «κυβιστήσεις» σε όλα όσα έλεγαν και ισχυρίζονταν.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αυτού «πακέτου μέτρων», ο συνολικός λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για την Ελληνική κοινωνία, ανέρχεται στο επαχθές βάρος των 14,2 δις ευρώ έναντι απραγματοποίητων υποσχέσεών τους για παροχές 12 δις ευρώ. Πρόκειται δηλαδή, για 9,5 φορές περισσότερα δυσβάσταχτα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη, εναντίον του οποίου με κάθε αφορμή και σε κάθε περίπτωση κορυβαντιούσαν και «αγανακτούσαν». Στο νέο αυτό Μνημόνιο, τα μέτρα δεν περιορίζονται να ληφθούν από το 2019 και μετά , αντίθετα η εφαρμογή τους ξεκινά από το 2017 και το 2018. Έτσι, από 1/1/2017, καταργείται η μείωση φόρου για ιατρικές υπηρεσίες, ενώ από 1/1/2018 προβλέπεται η μείωση κατά 1,5 % του φόρου εισοδήματος, που παρακρατείται για εισοδήματα από μισθωτή εργασία, συντάξεις κλπ. Επίσης, από 1/1/2018, μειώνεται το επίδομα θέρμανσης στα 58 εκατ. ευρώ, που αποτελεί νέα μείωση κατά 45 εκατ. ευρώ, από τα 107 εκατ. ευρώ, που το είχε μειώσει πέρυσι και πάλι με αποφάσεις της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ανερχόταν στα 210 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, καταργούνται κοινωνικά επιδόματα ύψους 90 εκατ. ευρώ για το 2017 και 120 εκατ. ευρώ για το 2018. Περικόπτονται τα ειδικά μισθολόγια ήδη από το 2017, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται και να διευρύνεται η λιτότητα στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Κατόπιν όλων αυτών, κάθε οικογένεια συνταξιούχων πρόκειται να χάσει από μία έως τρεις συντάξεις και κάθε οικογένεια μισθωτών, έναν μισθό. Αποτέλεσμα, αντί για την 13η σύνταξη που υπόσχονταν, να κόβουν πλέον την 11η και τη 12η. Κοντά σε όλα αυτά, οι συνέταιροι του εμπαιγμού, επιβαρύνουν , με τη μείωση του αφορολόγητου , 1.300.000 πολίτες, ενώ επιβαρύνουν περισσότερο με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπουν 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες. Το έπος της ανακολουθίας δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, κόβονται τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ σε αντιστάθμισμα τα περιβόητα αντίμετρα αποδεικνύονται ότι είναι προπέτασμα καπνού των επώδυνων μέτρων, αφού μάλιστα για τη λήψη τους απαιτούν προηγούμενη έγκριση των δανειστών και ιδίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση το άρθρο 15 του σχεδίου νόμου που φέρνουν προς ψήφιση.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για την ασυνέπειά της, αλλά και να καλύψει τις ευθύνες της για τη σημερινή κατάντια της χώρας, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παριστάνει ότι υιοθετεί αυτήν την πρόταση που έγκαιρα η Νέα Δημοκρατία είχε από καιρό διατυπώσει, γιατί δεν προχωράει και ένα βήμα παραπέρα θεσπίζοντας και ορισμένες άλλες από τις προτάσεις της, όπως το να γράφεται κάθε παιδί σε βρεφονηπιακό/παιδικό σταθμό, όπως το να μειώσει κατά 20 % τον ΕΝΦΙΑ, όπως το να καταργήσει το φόρο στο κρασί, όπως το να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όπως το να καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος;



Πάντως, ανεξαρτήτως από τις πολιτικές «πιρουέτες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις άναρθρες κραυγές, με τις οποίες συνοδεύει την πολιτική της, προσπαθώντας να βγει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει, εξ αιτίας της δικής της ασυλλόγιστης υποσχεσιολογίας, η αλήθεια είναι ότι με βάση και το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο, χάθηκαν μέχρι το 2018, 28 δις ευρώ εθνικού πλούτου, ή περίπου 7.000 ευρώ εισόδημα από κάθε νοικοκυριό. Ακόμη, ότι παρά την κούφια ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 στην Ελλάδα πέφτει από το 2,7 % στο 1,89 %. Να σημειωθεί εδώ ότι προβλέπεται φθίνουσα πορεία του ρυθμού ανάπτυξης μέχρι το 2020, παρά τις κυβερνητικές ωραιολογίες και ακόμη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν στο 3,5 % του ΑΕΠ τουλάχιστον μέχρι το 2021, παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα εξόρκιζε με κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, το 2021, προβλέπεται η χώρα να κληθεί να επιτύχει ένα θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 5,6 % του ΑΕΠ, μετά μάλιστα τη λήψη και δήθεν αντιμέτρων. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι σε μια χαρακτηριστική περίπτωση πονηριάς της ιστορίας η κυβέρνηση από πολέμιος των πρωτογενών πλεονασμάτων να είναι πλέον ενθουσιώδης υπερασπιστής τους. Το πολιτικό αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας , που αν δεν ήταν τραγική θα ήταν από κάθε άποψη κωμική, είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , στην εναγώνια προσπάθειά του να αγοράσει πολιτικό χρόνο, υπέκυψε στις πιέσεις των δανειστών και συνομολόγησε μέτρα που σε άλλες εποχές θα εξεγειρόταν εναντίον τους.

Τελικά, με όλες αυτές τις πρακτικές ο Ελληνικός λαός έχασε 2,5 χρόνια, τα οποία θα μπορούσε αξιοποιώντας τα να έχει βγει από την κρίση, εκμεταλλευόμενος τα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που είχαν σημειωθεί μέχρι το 2014, όταν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποφάσισε , παρά τις ανάγκες του τόπου, να πραγματοποιήσει την έφοδό της προς την εξουσία. Το υποτιθέμενο success story Τσίπρα-Καμμένου, αποδεικνύεται μια απίστευτη φενάκη, την οποία δυστυχώς, όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, θα κληθεί να πληρώσει με το σκληρότερο τρόπο ο Ελληνικός λαός. Οι εμπνευστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μας έφτασαν στο ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ….



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ