ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 57 νεκροί από πυρκαγιά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. |
Τραγωδία στην Πορτογαλία -  57 νεκροί από πυρκαγιά (βίντεο)
 Η Πορτογαλία θρηνεί το θάνατο 57 πολιτών της που κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στην περιοχή Λεϊρία. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 59.


«Δυστυχώς αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο. Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας κοντά στη Λισαβόνα.
Οι φλόγες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες, εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα. Η έκταση των ζημιών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί αν και πολλά είναι τα χωριά που έχουν πληγεί.

Εκατοντάδες πυροσβέστες και 160 οχήματα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ σήμερα το πρωί η Ισπανία έστειλε δύο αεροσκάφη Canadair για να συνδράμουν το έργο των πορτογάλων πυροσβεστών, ανέφερε ο Γκόμες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Νωρίτερα στον τόπο της τραγωδίας έφτασε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων». Στην Πορτογαλία επικρατεί καύσωνας με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40° Κελσίου, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν κατά τόπους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ