Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για την πολυμελή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:09:00 μ.μ. | |
Τιμητική εκδήλωση για την πολυμελή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου (βίντεο)
Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, τίμησαν τον Χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας « Άγιος Γεώργιος» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ναυπλίου για την πολυετή τους προσφορά στο ναό.
Η χορωδία «Άγιος Γεώργιος» ιδρύθηκε το 1983 από τον αείμνηστο καθηγητή θεολογίας Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και έως σήμερα συνεχίζει το έργο της υπό την διεύθυνση του αδελφού του, χοράρχη Τέλη Παναγιωτόπουλου, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.
 Για πολλά χρόνια η χορωδία ψέλνει με μελωδίες που συναρπάζουν κάθε πιστό που βρίσκεται στον ναό. Επίσης έχει συμμετάσχει ενεργά και σε εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου του δήμου όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο.
Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός ,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, η επιτετραμμένη στον τομέα του Τουρισμού κ Πόπη Καλκούνου, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ράλλη κα.
Στο ναό επίσης φιλοξενείται για ολιγοήμερη προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ μετέφερε από την Εύβοια την Παρασκευή 18 Ιουνίου ,ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, του Οσίου Δαβίδ Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, συνοδευόμενος από μοναχούς της Μονής. Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, παρουσία κλήρου και λαού.
Το Σάββατο 19 Ιουνίου μετά το πέρας του εσπερινού μίλησε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονήςτου Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης για την ζωή και το έργο του Αγίου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ