Δείτε ζωντανά 9 με 11 την εκπομπή "Μαζί" με την Αλεξία Δρίτσα και τον Βασίλη ζώη

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Γ.Μουζάλας: Δεν ξέρουμε πόσοι πρόσφυγες θα έρθουν στην Πελοπόννησο - Εξαρτάται από τα σπίτια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. |
Γ.Μουζάλας: "Δεν ξέρουμε πόσοι πρόσφυγες θα έρθουν στην Πελοπόννησο - Εξαρτάται από τα σπίτια" (βίντεο)
Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, όπου έδωσε το παρών σε ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα που αφορά στην ενοικίασης διαμερισμάτων σε αιτούντες άσυλο πρόσφυγες.


Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αυτό που τόνισε ο κ.Μουζάλας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είναι πως καταργούνται τα cump και πλέον προχωρά το πρόγραμμα με τα ενοικιάζονται διαμερίσματα κάτι ποu βοηθά τόσο στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες, όσο και σε ζητήματα που αφορούν στην αξιοπρέπεια τους. «Το πρόγραμμα είναι απόλυτα ασφαλές και χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Δεν έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα στα σπίτια που νοικιάζονται γι αυτό το σκοπό’, ανέφερε ο Υπουργός.

Τέλος σε ερώτηση για το πόσοι πρόσφυγες θα έρθουν στην Πελοπόννησο ανέφερε: "Δεν ξέρουμε πόσοι πρόσφυγες θα έρθουν στην Πελοπόννησο. Όλα γίνοντια με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Εξαρτάται λοιπόν από τα πόσα σπίτια θα είναι διαθέσιμα να νοικιαστούν. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρχει υπερπληθυσμός προσφύγων σε μια περιοχή", ενώ συμπλήρωσε: "Αν σε μια περιοχή υπάρχουν για παράδειγμα μόνο πέντε σπίτια δεν θα προχωρήσει το πρόγραμμα".

Πηγή:pna.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ