Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ Πελοποννήσου για επίσκεψη Νεφελούδη: Παρουσιάζει την κυβέρνηση ως υπερασπιστή της εργατικής κατοικίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Πελοποννήσου για επίσκεψη Νεφελούδη: Παρουσιάζει την κυβέρνηση ως υπερασπιστή της εργατικής κατοικίας
 Στο γενικότερο παιχνίδι εξαπάτησης του λαού, από την κυβέρνηση, εντάσσεται η περιοδεία του γ.γ του υπουργείου εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ανά την Ελλάδα, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Πελοπόννησο. 

Σαν πλασιέ, παρουσιάζει την κυβέρνηση ως υπερασπιστή της εργατικής κατοικίας, την ίδια στιγμή που συμβάλουν στην απονέκρωση του κατασκευαστικού έργου, τσακίζουν την οξυμένη ανάγκη για φτηνή, σύγχρονη εργατική κατοικία. Είναι κοροϊδία, για 110.000 οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα, που με κόπους και βάσανα αγωνίζονται να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Στην πραγματικότητα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου δεν προστατεύει, αλλά χτυπάει το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κατοικία. Καλούμε το λαό να σκεφτεί ότι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις ρυθμίσεις, μαζί απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς σε κατοικίες χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών, τις οποίες τσάκισαν τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν στα χρόνια της κρίσης και συνεχίζει το απαράδεκτο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Την ίδια ώρα, μέσω του ΟΑΕΔ η κυβέρνηση καταργεί το ένα μετά το άλλο κάθε επίδομα και παροχή που απευθύνεται στα πιο ταλαιπωρημένα τμήματα των εργαζομένων.

Είναι πρόκληση να παρουσιάζεται ως φιλολαϊκή ρύθμιση ο σκοπός της κυβέρνησης να εισπράξει ζεστό χρήμα από τους είδη ξεζουμισμένους με χίλιους δυο τρόπους οικιστές και δανειολήπτες και να ξεφορτωθεί από τον ΟΑΕΔ η ευθύνη των κατοικιών για να κλείσει μια για πάντα η ευθύνη του κράτους από την εργατική, λαϊκή κατοικία.

Η κυβέρνηση, με τέτοια επικοινωνιακά τρικ θέλει το λαό να είναι θερμός υποστηρικτής των στόχων αυτής της "ανάπτυξης", των στόχων του κεφαλαίου, ώστε να δημιουργεί προσδοκίες για δήθεν "μια καλύτερη ημέρα" και από την άλλη να μην ακούγεται φωνή ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και το "ξεζούμισμα" του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανάμεσα στα πολλά ψέματα και αυταπάτες που έσπειρε ήταν και η δήθεν ανασύσταση αυτών των Οργανισμών. Οι δεσμεύσεις της προς στην ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο «ακύρωσαν» τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Όμως, το εργατικό και το λαϊκό κίνημα δεν παραιτήθηκε από το στόχο της επαναφοράς των ελάχιστων αυτών κατακτήσεων και γενικότερα των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι την περίοδο της κρίσης.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη συμβιβαστεί με τη λογική που προωθεί η κυβέρνηση πως η κατοικία είναι «ατομική υπόθεση» και ευθύνη του καθενός στην οποία το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανακατεύεται.

Οι οικιστές και δανειολήπτες δεν πρέπει να γίνουν ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας μέσα από τους συλλόγους οικιστών και τα σωματεία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Παράλληλα καλούμε τον εργαζόμενο λαό να διεκδικήσει την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους που καταργήθηκαν το 2012. Να ξεκινήσει, να διευρυνθεί και να ενισχυθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα καθώς όλα τα προγράμματα που καταργήθηκαν.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Επιτροπή περιοχής Πελοποννήσου
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ