ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Το μαγευτικό νησί των Κυθήρων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. |
Το μαγευτικό νησί των Κυθήρων (βίντεο)
Αποτελεί το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Ένα νησί ορεινό με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες.


Η βλάστηση είναι πλούσια, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα και το κλίμα είναι μεσογειακό, με αρκετή υγρασία και ισχυρούς ανέμους κυρίως το χειμώνα.Σε αρκετά σημεία του νησιού υπάρχουν πηγές που ρέουν όλο το χρόνο.
Τα Κύθηρα,  βρίσκονται στην νότια Ελλάδα, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, στο σημείο που το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος συναντώνται. Το όνομα Κύθηρα (Τσιρίγο) έχει βαθιά στην ιστορία τις ρίζες του. Ο Όμηρος το αναφέρει στο επικό του έργο, την Ιλιάδα, ενώ η θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα, ταυτίζεται με το νησί και παίρνει το όνομα Κυθέρεια.
Οι ακτές του νησιού, με βαθύχρυσες και πορφυρές παράλιες στα ανατολικά διαμορφώνονται απόκρημνες στα δυτικά, όπου οι βραχώδεις πλαγιές καταλήγουν απότομα στη θάλασσα.Κάπου-κάπου διακόπτονται από μικρές και απόμακρες, αλλά γραφικές και πανέμορφες παράλιες, πολλές από τις οποίες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα. Συνολικά οι ακτές των Κυθήρων εκτείνονται σε μήκος 43 ν.μ. και σχηματίζουν δεκάδες μικρούς και μεγάλους κολπίσκους. Μελιδόνι, Διακόφτι, Καψάλι, Χαλκός, Αβλέμονας, Φυρή άμμος, Καλάμι και τόσες άλλες παραλίες, καθιστούν τα Κύθηρα, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά.
Δεν είναι όμως μόνο οι υπέροχες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε στα Κύθηρα. Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται ο γραφικός Μυλοπόταμος, χωριό με αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά.
Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τη Νεράιδα ή Φόνισσα. Πανύψηλα πλατάνια και υπεραιωνόβια δέντρα, ρυάκια και τρεχούμενα νερά, ένας μικρός καταρράκτης και μια λιμνούλα συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό στην κατάφυτη ρεματιά.
Ο Δήμος Κυθήρων μαζί με την κοινότητα Αντικυθήρων, αποτελούν την επαρχία Κυθήρων, η οποία υπάγεται διοικητικά στο νομό Αττικής (Νομαρχία Πειραιά).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ