ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Γ. Μανιάτης: Δημιουργούμε νέες πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | |
 Γ. Μανιάτης: Δημιουργούμε νέες πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας
 Αναφορικά με τον ανοιχτό διάλογο με θέμα «ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Απαντούμε με θετικό τρόπο στο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, το ζήτημα των συντάξεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης να περικόψει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα υποσκάπτει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, είναι το απόλυτο αδιέξοδο της κοινωνίας.

Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σ’ αυτή την αρνητική συγκυρία απαντούμε θετικά με τη συμβολή των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων και του υπόλοιπου ορυκτού πλούτου της χώρας που μπορούν να συνεισφέρουν δεκάδες κι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες.

Την επόμενη Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00΄μ.μ., στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, αναδεικνύουμε μέσα από το δημόσιο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, τη μεγάλη αυτή εθνική μας πρωτοβουλία. Στην απαισιοδοξία και την παραίτηση απαντούμε με τη θετική πρόταση, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα μπορεί προοδευτικά και πατριωτικά".

Ακολουθεί η πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
           
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 12.00΄ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή  σε ανοιχτό διάλογο, που διοργανώνουμε με τους βασικούς Επιχειρηματικούς Φορείς αξιοποίησης ορυκτού πλούτου, καθώς και τους Κοινωνικούς Φορείς που εκπροσωπούν τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους, με θέμα:

«ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Ο Ορυκτός Πλούτος της χώρας μπορεί να αποτελέσει μια νέα σημαντική πηγή ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων και στήριξης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Τα τελευταία 5 χρόνια  η Δημοκρατική Συμπαράταξη δρομολόγησε μια μεγάλη πατριωτική πρωτοβουλία  με σκοπό να εντοπίσουμε τα εθνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων και να αξιοποιήσουμε τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Νορβηγίας και άλλων αναπτυγμένων χωρών, νομοθετήσαμε το 2013 (ν.4162/2013) τον Εθνικό Λογαριασμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών (ΕΛΚΑΓ) ως ένα κορυφαίο  κουμπαρά του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις τεκμηριώνουν την προοπτική μας για εισροή δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο από τα δημόσια έσοδα που αναμένεται να ξεκινήσουν να εισρέουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τα επόμενα χρόνια.  Με το ν.4162/2013 διασφαλίσαμε ότι τα έσοδα αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για τοκοχρεωλύσια, ή άλλες καταναλωτικές δαπάνες, παρά μόνο για τη στήριξη των σημερινών συνταξιούχων, καθώς και των επόμενων γενεών στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για διαγενεακή αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ώρα προσέλευσης 11.30 π.μ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αποδοχή της πρόσκλησης και τα στοιχεία των εκπροσώπων σας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η είσοδός τους στην Βουλή.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 21037080752103708076 Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Ομάδας  Email:d.symparataxi@parliament.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Προσέλευση: 11.30΄- 12.00΄
Έναρξη: 12.00΄
ΆνοιγμαΒασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Χαιρετισμός:
- Φώφη Γεννηματά: Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης & Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Εισαγωγική Ομιλία:
- Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές
Εισηγητές-Παρεμβάσεις
- Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων ΕΛΠΕ
- Παναγιώτης Σαμπατακάκης, Εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ
- Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Kavala Oil, Θυγατρική της Energean Oil and Gas
- Τάσος Κλάδης, Εκπρόσωπος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ)
- Ανδρέας Λουκάτος, Εκπρόσωπος Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
- Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Καθ. Χρηματοοικονομικών EDHEC Business School
 -Αθανάσιος Σακκάς, Εκπρόσωπος ΕΔΕΜ
Ερωτήσεις - Τοποθετήσεις- Ανοιχτή Συζήτηση με τους συμμετέχοντες
Συμπεράσματα:

- Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ, π. Γ.Γ. Ενέργειας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ