Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Γιάννης Γκιόλας: Πολιτικές παρεμβάσεις και εξωθεσμικές απαιτήσεις απαξίωσαν το "Ερρίκος Ντυνάν" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Πολιτικές παρεμβάσεις και εξωθεσμικές απαιτήσεις απαξίωσαν το ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄ (βίντεο)
ΜΙΑ ατέλειωτη σειρά σκανδάλων σε ότι αφορά προσλήψεις, μετατάξεις, προμήθειες αλλά και εξωθεσμικές ( πολιτικέςκλπ) παρεμβάσεις στο ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄ , αποκαλύφθηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής , μετά από ερωτήματα του Γιάννη Γκιόλα.


 Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – και μέλος της επιτροπής που διερευνά σκάνδαλα στην υγεία την περίοδο 1997έως 2014- υπέβαλε ερωτήματα στον μάρτυρα ( και τέως πρόεδρο του Δ.Σ του νοσοκομείου) Ανδρέα Μαρτίνη , από τα οποία προέκυψαν απαντήσεις που αποδεικνύουν περίτρανα τι συνέβαινε στο νοσοκομείο επί των κυβερνήσεων του συγκεκριμένου διαστήματος και που , εν τέλει, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση το ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄.

Μετά από επίμονες και τεκμηριωμένες ερωτήσεις του κ. Γκιόλα ο κ. Μαρτίνης κατέθεσε ότι υπήρχαν συνεχείς παρεμβάσεις από υπουργούς ( Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και άλλα στελέχη) για διάφορα θέματα( προσλήψεις , μετατάξεις κλπ) με αποτέλεσμα ο ίδιος να διαμαρτυρηθεί με επιστολές του.

Όπως πρόσθεσε , η ίδια τακτική συνεχίστηκε και αργότερα( επί υπουργίας Λοβέρδου )ενώ επισήμανε ότι το ΄΄Ντυνάν΄΄ ήταν ..΄΄φιλέτο΄΄ για πολλούς επιχειρηματίες του χώρου της υγείας οι οποίοι το εποφθαλμιούσαν.

Ο κ. Γκιόλας μάλιστα επικαλέστηκε και δημοσιεύματα της εποχής που αναδείκνυαν τα σκάνδαλα και αποκάλυπταν την πάγια τακτική των τότε υπουργών για δοτές διοικήσεις, θέμα για το οποίο μάλιστα ήθελε να έχει άποψη και γνωστός φαρμακοβιομήχανος…!

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ