Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Κρίγγος για τον Δ. Παπανικολάου: Αφοσιωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενεργός πολίτης, έγκριτος νομικός, στάθηκε πάντα στο πλευρό του πολίτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:54:00 μ.μ. |
Δημήτρης Κρίγγος για τον Δ. Παπανικολάου: Αφοσιωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενεργός πολίτης, έγκριτος νομικός, στάθηκε πάντα στο πλευρό του πολίτη
Ο Δημήτριος Παπανικολάου, επί 12/ετία Δήμαρχος του Άργους (1986-1998), άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη, που πραγματικά αγάπησε και υποδειγματικά υπηρέτησε. 

Αφοσιωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αταλάντευτα προσηλωμένος στην αυτονομία του θεσμού, αξιοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του όλες τις δυνατότητες, που του επέτρεψαν να προασπίσει τα συμφέροντα των κατοίκων του Άργους και να συμβάλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση της πόλεως με έργα πνοής, που συνετέλεσαν καθοριστικά στην πολύμορφη αναβάθμισή της. 

Απαλλαγμένος από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, προσέδωσε με το έργο και τη δράση του στο θεσμό του Δημάρχου το κύρος και την ποιότητα που προσδιόρισαν παραδειγματικά τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Ως Πρόεδρος, από το 2000 έως σήμερα, του Φιλολογικού Συλλόγου Αργείων «Δαναός», συνέβαλε στην ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολιτισμικής παράδοσης της πόλης μας και στη διατήρηση της ταυτότητάς της.

Ενεργός πολίτης σε κάθε έκφανση της δραστηριότητάς του, έγκριτος νομικός, άσκησε τη μαχόμενη δικηγορία ακριβοδίκαια και με αποτελεσματικότητα, και στάθηκε πάντα στο πλευρό του πολίτη, που αποζητούσε την απονομή της δικαιοσύνης.

Στους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΓΓΟΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ